Новини|10.09.2018 16:58

Таня Христова: Не прехвърляйте върху Общината отговорност, която не е нейна!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Възразявам да се прехвърля върху Община Габрово отговорност, която не е нейна! С тези думи кметът Таня Христова коментира мирния протест на жителите на няколко габровски квартала, които в събота изразиха недоволството си, породено от лошото състояние на участък от бул. „Никола Вапцаров“, в района на обхода на Габрово край Турски дол.

Габровският кмет подчерта, че заповед за забрана провеждане на протеста не е издавала, каквито твърдения споделиха хората, събрали се на мястото, за да изразят своето недоволство срещу състоянието на критичната отсечката.

Таня Христова призова да не се спекулира с темата и припомни, че целият обходен път на Габрово е обект, изпълняван от Агенция „Пътна инфраструктура“ и е част от републиканската пътна мрежа.

„Не веднъж сме казвали и били активен участник в процеса, в който настояваме тези за съжаление проблеми, които накараха хората да излязат навън, да бъдат решени. Последната информация, която е поредица от много комуникации, писма и разговори беше в резултат на разговор между мен и шефа на АПИ.

Той пое личен ангажимент за разпореждане на фирмата и надявам се за предприемане на всички мерки, за да се случи всичко това, което той обеща, че действията, които са в този участък, ще бъдат предприети и ще се приключи с тази изключително тежка ситуация в този участък.

Това е път изцяло отговорност на държавата! Не възразявам за пореден път да посрещна хората. Но възразявам да се прехвърля върху Община Габрово отговорност, която не е нейна!“, заяви Таня Христова.

Ако държавата не изпълни своя ангажимент до края на месец септември да предприеме мерки на критичния участък от бул. „Никола Вапцаров“, в района на обхода на Габрово, свързани с полагане на износващ асфалтобетон, габровският кмет изрази готовност да излезе да протестира заедно с хората.

„Също както беше с Топлофикация. Но мисля си, че това има много опасни нюанси, които мисля си, че не би следвало да се случват и не би следвало да ги причиняваме на хората, чиято работа е да бъдат отговорни и съвестни в ежедневието. Мисля, че крайните мерки са само за крайни моменти. В случая имаме много важен и много тежък обект“, коментира още Таня Христова.

Според нея вече е настъпил моментът, в който може да се пристъпи към мерките, които са част от проекта – отводняване, изграждане на нова основа и като минимум полагане на първи слой асфалт, за да може да продължи преминаването на камиони без това да ощетява хората.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар