Новини|11.07.2018 17:29

Новият мост над Янтра ще бъде открит на „фаталния“ петък 13-ти

снимка: Община Габрово

За мнозина петък 13-ти е фатална дата, но има и такива, вярващи, че комбинацията от петия ден от седмицата и числото 13 пък носи щастие.

Щастливи събития, случили се именно на тази дата, обаче не липсват и доказателство за това е именно новият пешеходен мост, свързващ улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“ в Габрово, който вече е напълно завършен и предстои да бъде официално открит на „фаталния“ петък, 13 юли, точно в 21.30 часа.

Готовият мост вече свързва двете крайречни зони, които бяха изградени през последните години и в момента предлагат освен места за отдих и разходка, спортни, детски площадки, велоалеи и кът за фитнес на открито.

Всички тези съоръжения, допълвайки се комплексно, спомагат за по-добрата свързаност и придават нова функционалност на цялата зона, обявиха от Община Габрово.

снимка: Община Габрово

Дължината на съоръжението е 32 метра, широчината варира от 5 до 7,2 метра поради пейзажното очертание в план. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „КТ Строй“.

Конструкцията на моста е тип стоманобетонова рамка, настилката е от естествен камък. На съоръжението са монтирани парапети с вградено декоративно осветление и LED осветителни тела, а за зелените площи е осигурена напоителна система.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

  • Аз който се крия под името VILAGER лично ще присъствам на откриването.Каня всички мои фенове и врагове на комунетата да присъстват на мероприятието.Ще раздам много автографи,моля носете си моя актуална снимка.

  • Предлагам като голяма атракция в края на откриването да обесим Вилажера! Да виси от моста до Коледа, да види целия град какъв боклук е!

  • Един „малко „страничен въпрос до г-жа Кметицата – ЗАЩО не се работи по подлеза до ДХС ?
    Възлово кръстовища , почти няма алтернатива за пресичане на друго място , започна ремонта ….. и спря ….. !

  • Много е хубаво да се развива производството на детски играчки!
    Дали ще ги продават в JUMBO?

  • Дано злият диктатор Путлер сега не нападне и Люксембург, както нападна уСраина, само за да спре сторителството на завод за тролейбуси в Герберстово.

  • Your place is valueble for me. Thanks!…

Напиши коментар