Крими, Новини|18.06.2018 14:31

Измамница, обирала възрастни в Габрово, получи заслуженото си!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу жена, мамила и крала пари от възрастни хора.

Обвинението срещу Ц. В. е за това, че през периода 24.10.2017 г. – 22.01.2018 г., в Габрово, при условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи.

На 24 октомври м.г., от шкаф в съблекалня към бистро, отнела два мобилни телефона, на обща стойност 396,30 лв. На 8 декември м.г., от болнична стая откраднала мобилен телефон „Нокиа” и паричната сума от 390 лева, на обща стойност 422 лв.

На 19 декември м.г., от къща задигнала дамско портмоне и паричната сума от 200 лв., на обща стойност 212,60 лв. На 23 декември м.г., от къща взела паричната сума от 40 лв. На 4 януари т.г., от къща откраднала 440 лв., 22 януари от апартамент –взела 40 лева.

Всички откраднати вещи били на обща стойност 1550, 90 лв., от владението на различни лица без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Привлечена е като обвиняема и за това, че през периода 04.01.2018г. – 13.02.2018г., в гр. Габрово, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, че предоставя помощ на възрастни хора и с това причинила имотни вреди общо в размер на 854,70 лв. Сумите вземала под предлог, че ще им осигури по-евтини дърва или лекарства.

Към края на 2017 г. и началото на 2018 г. обвиняемата имала финансови затруднения и решила да извършва множество кражби и измами, за да си набавя средства. В почти всички случаи търсела възрастни хора, представяла се за социален работник, като казвала, че може да им предостави помощи, свързани с безплатно лечение или предоставяне на социални услуги – храна и дърва, като ги мамела да ѝ дадат пари или използвайки временното им невнимание, открадвала пари или вещи от тях.

По искане на прокуратурата на обвиняемата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • една истинска мургава героиня-избирателка на вилажера. тя не краде! тя бере портфейли и телефони. все пак трябват и провизии за землянката, а с тези 24 цента, кое по-напред. добре че партията-кърмилница му плаща поне тока.

  • Вий сти расисти. Какво против имате жената? Вия какво искате? От къде да вземе като съм я докарала на ново място?

  • Началник от Надзор на язовирни стени забъркан в бракониерски скандал
    Името на началника на Регионален отдел Надзор на язовирни стени и съоръжения (НЯСС) Северна Централна България – Красимир Цанев, бе забъркано в бракониерски скандал. На 16 май той е заловен да лови риба в забранения за това язовир Христо Смирненски, от който се снабдява с питейна вода Габрово. Бил е със служебна лодка и автомобил, а служители на ИАРА и полицията откриват хваната бяла риба.

    Самият Цанев заяви пред Дарик радио, че този случай е маловажен, а в местни медии е тиражирана невярна информация. Той потвърди, че е бил със служебна лодка в язовира.
    НАГЪЛ И ЛЪЖЛИВ БРАКОНИЕР СИ ЦАНЕВ, синчето на тати…

Напиши коментар