Любопитно, Новини|31.05.2018 9:17

Походът на габровските патиланци е тази неделя

снимка: Клуб на Будителите – Габрово, Архив

За четвърти път, на 3 юни, в неделя, Баба Цоцолана ще поведе патилански поход по екопътеката Етъра /с начало с. Чарково/ към Соколския манастир. Повече от 80 деца и техните родители, записани досега, ще вървят заедно по стария път с прекрасна гледка през вековните гори на парк „Българка“, през поляни с треви и цветя, край градини с узрели череши и дворове с надвиснал по дуварите здравец.

Повече от 80 деца и техните родители тръгват в 10.30 часа от началото на село Чарково. За участници без личен транспорт фирма Общински пътнически транспорт осигурява безплатен автобус. Той ще отпътува в 10.00 часа от площад „Възраждане“ пред Областна управа. Връщането за града ще стане в 15.00 часа от поляната до Соколски манастир.

Няколко часа забавления на поляната очакват участниците в похода. Сдружение „Мечти и отбори“ ще организира играта „Открий съкровището“, в която могат да участват всички и всеки да научи нещо ново. Доброволците от ИМКА-Габрово са измислили нови състезания. Ще има надплюване с костилки, дърпане на въже и скачане с чували. Патиланци ще четат любими книжки и ще учат народни хора и ръченици с танцьорите от Работилничка за хора „Бяла българка“.

И тази година приятелите от „Еж и Беж“ ще раздадат по едно парче пица на всяко дете. Участниците в похода трябва да си носят празни бутилки, които да напълнят с планинска вода, а възрастните – сандвичи за пикника на поляната.

Инициативата на Клуба на Будителите в Габрово е посветена на Детския празник 1 юни и се организира от Народно читалище „Будителите 2017“ с партньори ПП „Българка“, Бързо хранене „Еж и Беж“, Общински пътнически транспорт, ИМКА – Габрово, ДГ „Явор“, Сдружение „Мечти и отбори“ – Габрово, Работилничка за хора „Бяла българка“,РА „Елмазови“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

  • Другарката Цецка Цачева е обещала да зарадва младите герберончета в ролята на Баба Цицолана!!!

  • Всички деца, които не искат да ядат, ще ги плашат, че ще ги вземе другаря/другарката Цецка Цачева.

  • Възмутено е от тъпите грозни недоразумения с неустановим пол. Може да е мъж, може да е жена, може да е травестит… Никой не е сигурен какво е, но е много грозно и нахално.

  • Добре, че е другарят Тъпомир Михов да блесне в цялата си красота и интелект,че да накараме тия гнусни комунета да се засрамят…
    И онуй изрусенуту, дету саму веждити му съ чернеят и гледъ злобну къту осъ!

  • тая с уранжевото и бастуня е фудоска! да ва яд !
    да живее пръча ми!

  • теб сме те виждали вилажерка какъв си парчовски убитак. така че няма как ти да определяш кой какъв е. по добре събирай стотинки за пластична операция, че плашиш хората по пътя.

Напиши коментар