Новини, Общество|28.05.2018 9:54

Руски екип снима документален филм на Шипка

снимка: Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Екип на руския военен телевизионен канал „Звезда” снима на Шипка документален филм за Руско-турската война 1877 – 1878 г.

снимка: Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Поводът е 140-тата годишнина от войната. Продуцентът Юлия Замолжинская сподели, че 30-минутният филм ще е част от поредицата „Нефакт” на военния канал, от която вече са излъчени над 100 серии, всички с историческа тематика.

снимка: Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Преди да пристигне на Шипка екипът е снимал и в Плевен – двете места, където са се разиграли най-важните сражения с ключово значение за войната.

снимка: Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Режисьор е Александър Архипов, а водещ – популярният актьор Арарат Кащян. Копие от филма ще бъде подарено на Националния парк-музей „Шипка”.

снимка: Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • Мръсните руснаци ни освободили от турско робство. Пълна лъжа. Ние сме си платили за руска армия, да се бие с турците. Трябваше златото да се даде на американците и сега щяхме да имаме излаз на средиземно море. Съветският съюз винаги е искал българските територии, за това са пратили войска. За да ни заробят. В учебниците пише, че сме живяли много добре по време на турското съжителство. Обменяли сме култура и традиции.

  • Правилно обяснявате другарю Вилажер. Ако не беше ни освободила съветската армия, а армията на НАТО….. ехеййййй. Ама тогава другаря Шорош плащаше за внасяне на демокрация в Индия и не му остана време. За това сега компенсира.

  • Искам Ердоган на Шипка. Да празнуваме заедно подвига на Сюлейман паша. После ще го поканя на гости в землянката и ще му извъртя един свирчок гратис.

  • Аз лично, понеже съм смел шороид-натовец, ще ида и ще им потроша камерите!!!!

    Ауууу, забравих, че съм страхлив герберски мишок с пушчица, която се наблюдава само с електронен микроскоп…

    😭

Напиши коментар