Новини, Общество|18.05.2018 9:55

Достойно представяне на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ на олимпиада по ИТ

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Учениците Николай Иванов и Никола Семов от 10 „Б“ клас, с ръководител Красимир Иванов – главен учител в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово участваха в XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии, провела се от 11-ти до 13-ти май в Търговище.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Във възрастова група 9-12 клас, категория „Приложни програми“, „василиадевци“ защитиха своя проект SFLS (Smart Fingerprint Lock System) пред жури с председател проф. д-р Красен Стефанов – председател на националната комисия на олимпиадата по ИТ.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

От около 100 проекта за националния кръг до защита бяха допуснати едва 20 проекта. Проект на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ бе единствен от област Габрово и зае IX място в крайното класиране. Учениците се явяваха и на тест от материала по ИТ и Информатика, където нашите ученици получиха оценка „Много добър“ 5,00.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Той Вилажера, произхождайки от парчовски гириз и с майка пръч, не може повече. Толкова са му възможностите. За това му плащаме по 24 стотинки и той квичи от удоволствие.

Напиши коментар