Новини, Общество|15.05.2018 17:21

Отличиха наши педагози на конкурса „Учител на годината 2018“

снимка: Регионален съвет на КНСБ – Габрово

В края на миналата седмица в София се проведе заключителният етап от ХХІ Национален конкурс „Учител на годината-2018″ за постижения и иновации в образователно-възпитателния процес, организиран от Синдиката на българските учители към КНСБ и Министерство на образованието и науката.

На церемонията бяха наградени 75 от 250 номинирани педагози от цялата страна. Най-високата награда – носител на званието „Учител на годината“ в направление „Начално образование“ бе присъдена на Росица Марчева – главен учител в СУ „Максим Райкович“ – Дряново, която е и председател на общинската структура на СБУ в Дряново.

Светла Колева – старши учител в ДГ „Мики Маус” – Габрово също получи званието „Учител на годината”, но в направление „Предучилищно възпитание и подготовка”.

Специални награди на председателя на СБУ Янка Такева за високи творчески успехи, иновации и пример за висок професионализъм и гражданско поведение получиха Силвия Попова – старши учител в ДГ „Мечо Пух”, с. Петко Славейков, общ. Севлиево в направление „Предучи-лищно възпитание и подготовка“, Диана Цонева от СУ „Максим Райкович“, гр. Дряново в „Природо-математическо направление“, Йоана Гълъбова – старши учител в СУ „Райчо Каролев”, гр. Габрово, в направление „Начално образование”, Десимира Тодорова – старши учител в ПТГ „Д-р Никола Василиади”, гр. Габрово в „Хуманитарно направление”, Антоанета Андреева – старши учител в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, гр. Габрово в направление „Изкуства и спорт”, Грета Стефанова – учител в СУ „Райчо Каролев”, гр. Габрово в направление „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници”.

Специални награди получиха също и Снежана Войчева – директор на ДГ „Ран Босилек” в направление „Директори и заместник-директори” и Ренета Радичкова – главен учител в ПТГ „Д-р Никола Василиади” – Габрово в категорията „Учители наставници”.

Отличените с награди педагози ще присъстват на приема на президента на Република България  Румен Радев на 24 май – Денят на славянската писменост и култура, където ще им бъде връчена наградата „Неофит Рилски“ за високи постижения в областта на образованието, науката и културата.

снимка: Регионален съвет на КНСБ – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар