Свържи се с нас

Новини

ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” спечели областното „Млад огнеборец“

Published

on

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Отборът на МПО „Млад огнеборец“ при ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево стана първенец в областното състезание между младежките противопожарни отряди.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

В изключителна конкуренция учениците от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” спечелиха първо място, с общ резултат от 1040 точки, от двете състезателни дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Те демонстрираха сили, знание и умения при преодоляване на препятствията. Само на 59 точки след победителя останаха учениците от СУ „Максим Райкович“ – Дряново, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Иван Вазов“ – Габрово, а четвъртото място бе за отбора на СУ „П. Р. Славейков“ – Трявна.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Състезанието представлява заключителен етап на обучението на младежките противопожарни отряди в областта. За учебната 2017/2018 г. бяха подготвени 14 отбора от училищата в областта и привлечени над 190 ученика, които придобиха знания и опит за справяне с критични ситуации и ликвидиране на пожари в начален етап. Вече 13-та година, обучението на подрастващите е под патронажа на Швейцарската пожарна служба в град Тун.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Всички ученици получиха грамоти и купи, осигурени от РДПБЗН – Габрово и „Сдружение за подпомагане на партньорството Тун – Габрово“ от гр. Тун, Швейцария.

Отборът победител – ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево, ще представи област Габрово в републиканското състезание МПО „Млад огнеборец“.

Класиране:

1. ПГМЕТ „ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево – 1040 точки
2. СУ „Максим Райкович“ – Дряново – 981 точки
3. ОУ „Иван Вазов“ – Габрово – 959 точки
4. СУ „П. Р. Славейков“ – Трявна – 887 точки

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица