Свържи се с нас

Новини

ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” спечели областното „Млад огнеборец“

Published

on

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Отборът на МПО „Млад огнеборец“ при ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево стана първенец в областното състезание между младежките противопожарни отряди.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

В изключителна конкуренция учениците от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” спечелиха първо място, с общ резултат от 1040 точки, от двете състезателни дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Те демонстрираха сили, знание и умения при преодоляване на препятствията. Само на 59 точки след победителя останаха учениците от СУ „Максим Райкович“ – Дряново, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Иван Вазов“ – Габрово, а четвъртото място бе за отбора на СУ „П. Р. Славейков“ – Трявна.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Състезанието представлява заключителен етап на обучението на младежките противопожарни отряди в областта. За учебната 2017/2018 г. бяха подготвени 14 отбора от училищата в областта и привлечени над 190 ученика, които придобиха знания и опит за справяне с критични ситуации и ликвидиране на пожари в начален етап. Вече 13-та година, обучението на подрастващите е под патронажа на Швейцарската пожарна служба в град Тун.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Всички ученици получиха грамоти и купи, осигурени от РДПБЗН – Габрово и „Сдружение за подпомагане на партньорството Тун – Габрово“ от гр. Тун, Швейцария.

Отборът победител – ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево, ще представи област Габрово в републиканското състезание МПО „Млад огнеборец“.

Класиране:

1. ПГМЕТ „ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево – 1040 точки
2. СУ „Максим Райкович“ – Дряново – 981 точки
3. ОУ „Иван Вазов“ – Габрово – 959 точки
4. СУ „П. Р. Славейков“ – Трявна – 887 точки

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица