Свържи се с нас

Новини

200 души ще получават безплатен топъл обяд в Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

От 180 на 200 места се увеличава капацитетът на услугата „Обществена трапезария“, чрез която социално слаби хора получават безплатен топъл обяд.

Това става факт, след като Община Габрово подписа допълнително споразумение по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, информира Миглена Въгленова – главен експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Промяната е в сила от 1 април 2018 г., а финансирането е осигурено чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. Стойността на проекта вече е 589 801,01 лв.

Потребителите, които ползват услугата, са одобрени от Дирекция „Социално подпомагане“ – Габрово и получават ежедневно супа, основно ястие, десерт и хляб.

Обядът се раздава в ресторант „Сите Българи“ – служебен вход /зад сградата на Общината/. За трудноподвижните хора има доставка до дома. Съгласно условията на програмата стойността на един храноден за едно лице е 2,50 лв.

Желаещите да ползват обществената трапезария могат да подават заявление по образец в Община Габрово – дирекция „Образование и социални дейности“ /партерен етаж, стая № 1/ или да го изтеглят оттук.

Допустими са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, лица и семейства с минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, с наследствени пенсии и с пенсии, несвързани с трудова дейност, скитащи и бездомни хора.

Заявления ще се приемат до запълване на капацитета от 200 места, след което резервите ще бъдат включвани при освободена бройка. За повече информация тел. 066 818 390.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

 1. инфо

  10.05.2018 at 15:36

  Не забравяйте парчовския грантов плужек, обаче му изчислете обяда в рубли, че така е свикнал от Жокер Медия, дето не същвствува.
  😆

 2. анонимен

  10.05.2018 at 19:03

  И заблуждавате тези 200 човека че се хранят качествено?Това може и кучетата да не го ядат.’Сите Българи“консумират помия.Да отидат от общината да я консумират

 3. Томислав Дончев

  10.05.2018 at 22:18

  На циганче баничка не се отказва и на гербераст комисионна 30% също.
  Защото сме х’американски възпитаници и грантаджии, а не рубладжии!!!

 4. Име (задължително)

  10.12.2018 at 16:46

  габрово БЧК

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Военното окръжие в Габрово отбелязва 70 години

Published

on

В началото на месец септември Военното окръжие в Габрово ще отбележи 70 години от създаването си.

Благодарствено писмо за съвместната работа, плакет и албум „140 години Военни окръжия“ подари началникът на Военно окръжие – Габрово подполковник Кристиян Гранджан на кмета на Габрово Таня Христова и нейните заместници.

Те са посветени на честването. Точната дата е 1 септември 1950 г., а годишнината ще бъде отбелязана тогава и с поднасяне на цветя на Паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 година, пред Консултативна поликлиника.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Шампионска титла за Християн Стоянов

Маргарита Радева със сребро, бронз за Девора Аврамова

Published

on

Трима габровски лекоатлети завоюваха призови места от проведения на Националния стадион „Васил Левски“ шампионат за мъже и жени, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Световният шампион за хора с физически увреждания Християн Стоянов триумфира в традиционната си дисциплина 1500 метра.

При дамите на 3000 метра с препятствия Маргарита Радева от АК „Орловец 93“ спечели среброто. На 5000 метра габровска лекоатлетка Девора Аврамова, състезаваща се с екипа на „Берое“ (Стара Загора), спечели трето място.

Цялата статия за представянето на габровските атлети можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Режим на водата в още две габровски села

Published

on

Поради намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване, със заповед на кмета на Община Габрово Таня Христова бе утвърдено режимно водоснабдяване на селата Междени и Узуните.

Водоснабдяване във високата част на Междени ще има на четни дати, а в ниската част на селото – на нечетни дати.

Режимът на Узуните е същият – вода ще има на четни дати във висока част на селото и на нечетни дати – в ниската част.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и др. за посочените села.

В случай на задълбочаване на кризата, режимът ще бъде променен. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на кметския наместник и общински инспекторат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица