Новини, Политика|02.05.2018 10:50

Левицата се поклони пред подвига на героите от Априлското въстание

снимка: БСП – Габрово

снимка: БСП – Габрово

С поднасяне на венци и цветя на паметника на Цанко Дюстабанов в Габрово, местната структура на БСП почете 142-годишнината от избухването на Априлското въстание в нашия регион.

снимка: БСП – Габрово

снимка: БСП – Габрово

Своята почит към подвига на загиналите и главния войвода през въстанието в Първи търновски революционен окръг отдадоха народният представител Кристина Сидорова, областният председател на БСП – Габрово Николай Григоров, общинският председател на социалистите в Габрово Здравко Кънчев, членове на левицата и симпатизанти.

снимка: БСП – Габрово

Областният председател на партията Николай Григоров направи кратка историческа ретроспекция, в която акцентира върху родословието и образованието на великия габровец, дал живота си в името на бленуваната Свобода.

снимка: БСП – Габрово

Григоров припомни речта на Цанко Дюстабанов пред съда, в която казва: „Аз зная много добре, че царството ви е голямо, че силата, войската и оръжието е във ваши ръце, че със сила ние не ще ви надвием. Но зная още, че вие сте варвари и тирани, че поради въстанието ще нападнете на невинните и мирни жители и ще направите зверства. Нашата цел, прочее, не е била да ви надвием със сила, но само да ви предизвикаме и да направите зверства, които вече направихте премного и благодарение на което се компрометирахте пред целия образован свят, а тая наша цел е достигната вече. Бъдете следователно известени, че ние победихме!”.

снимка: БСП – Габрово

снимка: БСП – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

 • Вярваме ти, Свиньо, всичко, което пише в „историческия“ ти пасквил е вярно, защото е спонсорирано от Отровено Общество!!!
  Неслучайно в същата тази суверенна Русия иззеха всички фалшификати на Шорош от библиотеките и ги претопиха.
  ✌И тук ще стане така.

 • АмерИканската армия дади властта на циганите и помаците като теб на десети ноември, Свиньо.
  И фалшифицирахте историята съвместно с Нов Шорошки Университет.
  Сега ще последва период на дешорошоизация и възстановяване на историческата Истина.
  😀

 • В американской Саванне штат Джорджия потерпел крушение военно-транспортный самолет С-130. Появились фото с места авиакатастрофы. 
  На борту самолета находились пять человек, по последним данным, двое из них погибли. На месте инцидента дежурят оперативные службы, трасса перекрыта. С-130 «Геркулес» является основным военно-транспортным самолетом ВВС США. 

 • Няма страшно, те тези път няма да взимат Берлин, а Фашингтон.
  Те краварите се насират само като чуят руски изтребител
  😃

Напиши коментар