Свържи се с нас

Новини

Кой ще грабне Приза Голмайстор на Първа лига за сезон 2017/2018?

Published

on

Снимка: Официална страница на ЦСКА-Софиа във Facebook

Висшият ешелон на българския футбол винаги е бил много оспорвана арена за приза „голмайстор на Първа Лига“ и тазгодишният сезон определено не прави изключение. До края на настоящия сезон в А Група остават само няколко мача и по всичко личи, че единствената реална конкуренция на головата машина на ЦСКА-София Фернандо Каранга, ще бъде топ стрелецът на Лудогорец – Клаудиу Кешерю.

Към момента ситуацията е такава, че голаджията на ЦСКА има 22 гола в 24 изиграни мача на своята сметка, докато румънския нападател на разградчани е пратил топката в мрежата 16 пъти от 22 срещу. Не малка разлика обаче се наблюдава при броя изиграни минути между двамата, като Каранга има изиграни 2020 минути, срещу значително по-малкото 1486 за Клаудиу Кешерю, което се равнява на почти пет цели мача.

Нещата около Фернандо Каранга или (В)Каранга, както го наричат феновете на армейците обаче и по-конкретно неговото бъдеще са много неясни към момента, което евентуално би оказало някакъв ефект върху формата на бразилския голмайстор. Факт, е че отбора на ЦСКА-София се старае всячески да задържи 27-годишния нападател, изкушавайки го с нов договор включвашщ много апетитни условия.

Без значение обаче дали Каранга ще предпочете да остане в България или не, неяснотата около неговото бъдеще би могла да изиграе някаква роля в оставащите няколко мача до края на първенството. Програмата на ЦСКА до края на кампанията обаче може да се окаже благоприятна за бразилеца, тъй като домакинските мачове срещу Верея и Ботев Пловдив например, биха били добър шанс той да добави по някой друг гол, каквото разбира се бил могъл да стори и срещу някой измежду Левски и Лудогорец.

Клаудиу Кешерю от друга страна се наслаждава на спокойствие в отбора на Лудогорец, като от своя страна също не спира да бележи за своя тим. След като вкара фамозен гол от корнер срещу Левски наскоро, с чиято помощ разградчани подпечатаха своята победа срещу сините от София, 31-годишния румънски таран показа, че представянето му през този сезон не е плод на случайност или просто късмет.

Снимка: Официална страница на ПФК Лудогорец във Facebook

Може би е редно да се спомене, че все пак нападателната мощ на Лудогорец е по-класна и цялостната селекция на отбора е по-скъпа от тази на ЦСКА, което означава, че Кешерю е заобиколен от по-добри футболисти. Това от своя страна определено е плюс в негова полза, тъй като това означава, че неговите съотборници могат да го захранват по-ефективни пасове, съответно помагайки му да бележи повече.

Каранга обаче е доказал нееднократно, че може да носи отбора си на своя гръб. Предвид разликата в негова полза на отбелязаните голове между него и румънския нападател, факта, че Кешерю се състезава за Лудогорец може и да не се окаже чак такъв коз в неговата ръка за да компенсира изоставането си по голове.

Ако пък става дума за залози за голмайстор, то със сигурност няма да сбъркате ако заложите на Фернандо Каранга, чиито 22 гола до момента го правят претендент номер едно за оглавяване на класирането при голмайсторите през този сезон.

Дали обаче Клаудиу Кешерю няма да поднесе изненадата, като успее да изпревари бразилеца в последния момент? Предстои да разберем. Едно е сигурно, вземайки под внимание броя отбелязани голове на Лудогорец и ЦСКА-София до момента, тези двама футболиста със сигурност ще вкарат още голове до края на сезона.

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица