Новини, Общество|10.04.2018 9:43

Образователният обмен между Габрово и Тойоаке вече е факт

снимка: Община Габрово

Образователният обмен между Габрово и Тойоаке вече е факт. Десетте габровски деца, които станаха част от първия обмен между двата, бяха посрещнати със специална церемония, на 5 април от всички ученици, в гимназия Сейджо.

„Българската делегация влезе в редица във физкултурния салон, където на земята бяха седнали всички ученици от училището. На сцената те представиха по атрактивен начин своята държава и град с кратки приветствия, фокуси, песни, изпълнения на пиано и цигулка и български хора,“ се казва в блог страницата на гимназия Сейджо.

снимка: Община Габрово

От страна на домакините, чрез момичетата участвали в националната селекция в състезанието по Карате – до, бяха демонстрирани бойни техники. Коментарът на присъстващите след края на церемонията бе, че всички българи носят в себе си изкуството и забавлението.

Образователният обмен продължава до 19 април с посещения в Киото и Тойоаке, среща с губернатора на областта, кмета на града, както и училища, университети и болници. Децата ще имат възможността да се докоснат до традиционната японска култура чрез храната, чайната церемония, ще облекат кимоно и ще се занимават с Аримацу.

снимка: Община Габрово

Инициативата се осъществява с основната помощ на г-н Ишида, собственик на образователна Фондация Ишида, част от която е гимназия Сейджо и подкрепата на Община Габрово.

Повече снимки от обмена може да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

 • Искаме обмен Габрово – Денвър!!!
  И двата града са превърнати в руини от братска Америка и много си приличат!

 • Искам обмен между Габрово и Лом. Ния ще изнасяме българи за Лом, а от Лом ще идват цигани. Така ще изпълним предсрочно програмата на другаря Шорош за циганизация на Габрово. Да се включват мажоретките.

 • вилажерката е пълен бъг.

 • Всъщност ние отдавна сме оеганизорали обмен между Парчингтон DG ,и Вашингтон DC!!!
  ,Ние изнасяме свинска сланина и козе месо, а оттам ни пращат мухлясало жито и царевица , хуманитарна помощ за добитъка.
  Сега ще изнасяме и парчовски АйТи спецове по автоалармите, а ще внасяме елитни американски афро-сомалийци.
  Само така ще стигнем нивото на престъпност на Бруклин и Харлем!!!

 • Сега апартамента от рупии в долари или в рубли да го обръщам?

Напиши коментар