„Аз съм българка“ е събитието на Габрово за 2017-та

снимка: Photoplace.Club

Проектът на Радослав Първанов „Аз съм българка“ стана победител в тазгодишния конкурс „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2017“, организиран от Народно читалище „Будителите 2017“.

снимка: Photoplace.Club

За него гласуваха най-много от участниците в електронния вот /3225 гласа/ и най-много от гласувалите с бюлетини в кутиите, поставени за тази цел / 38 гласа/, или 3263 човека от публиката, участвала в оценяването на събитията.

Единайсетчленното жури също присъди най-много точки на „Аз съм българка“ – 729 точки от 880 възможни. Освен наградата от 500 лева, победителят получи и плакет, който тази година се връчва за пръв път.

снимка: Photoplace.Club

Плакет на НЧ „Будителите 2017“ „ОТЛИЧИЕ НА ЖУРИТО“ получи Карнавалът „Да изкукуригаме от смях“, проведен на 20 май м.г. Габровският карнавал „дишаше“ във врата на победителя в конкурса със 725 точки.

снимка: Photoplace.Club

Плакетът за участие в конкурса „ИЗБОР НА ПУБЛИКАТА“ бе връчен на НЧ „Габрово 2002“ за концерта „Отворени врати“, посветен на неговата 15-годишнина. Концертът взе 337 гласа от публиката и макар на значително разстояние след победителя, изпревари другите двайсет номинирани събития. Техният брой – 22 тази година, е рекорден от създаването на конкурса.

снимка: Photoplace.Club

Една от номинациите, неизменен участник в конкурса във всичките му издания до сега, бе отличена с наградата на организаторите – „СПЕЦИАЛНО ОТЛИЧИЕ“ на НЧ „Будителите 2017“ и това бе 41-то издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика“ – Габрово 2017, което се проведе от 7 до 15 септември м.г. РЕКИЦ „Читалища“ и тази годна отличи читалищна инициатива, проведена през изминалата година. Финансовият израз на отличието бе връчен на Тотка Полякова, председател на НЧ „Габрово 2002“.

снимка: Photoplace.Club

С провеждането на церемонията за връчването на наградите от конкурса , бе даден стартът на „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2018“.

Всички снимки от церемонията по награждаване можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар