Крими, Новини|16.02.2018 13:57

Повдигнаха обвинения на двама за нарколабораторията край Габрово

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Двама, от общо четиримата арестувани при акцията за неутрализиране на лаборатория за производство на синтетични наркотици край Габрово, вече са с повдигнати обвинения.

Окръжна прокуратура – Габрово внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 30-годишен рецидивист от Габрово.

Михаил Й. е обвинен за две престъпления: за производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество метамфетамин, и за държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества. С постановление на прокурор при Окръжна прокуратура – Габрово той е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

Като обвиняем по делото е привлечен и съучастника на Михаил Й. – 30-годишният Ивайло Т. от Габрово. Той е обвинен за производство и държане на наркотични вещества, с цел разпространение.

Двамата обвиняеми са задържани заедно с други две лица, чието участие в престъплението е в процес на изясняване, при проведените в началото на тази седмица оперативни действия от служители на Областната дирекция на МВР – Габрово, под ръководството на Окръжна прокуратура Габрово.

Ще припомним, че в частен имот в габровското село Чукили бе разбита нарколаборатория за произвеждане на наркотици. При претърсването на имота бяха иззети множество прекурсори, съоръжения и материали, предназначени за производство на синтетична дрога.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • ЗА ТАКИВА ТРЯБВА ЗАТВОР,КОЛКО МАИКИ СА РАЗПЛАКАЛИ,КОЛКО ДЕЦА СА ЗАРЕБИЛИ.
    АМАН ОТ БОКЛУЦИ.

  • Аз бях третият, ама ме пуснаха веднага, защото работя за Тиквун Банкянски и Цв.Цв.

Напиши коментар