Култура, Новини|13.02.2018 15:31

Пролетен салон на габровските художнички

снимка: Художествена галерия “Христо Цокев” – Габрово

Художествена галерия „Христо Цокев“ организира „Пролетен салон“ – традиционна изложба за съвременно изобразително изкуство на жените художнички от област Габрово.

За пръв път освен живопис, графика и скулптура е включена и фотография. Срокът за предаване на творбите е 28 февруари 2018 г.

Откриване на представителната изложба е насрочено за 6 март (вторник), 17.30 ч., ХГ „Христо Цокев”, ет. 3.

Традиционната изложба, за съвременно изобразително изкуство – живопис, графика, скулптура и фотография, се организира от ХГ „Христо Цокев” и СБХ – Председателство – Габрово. Право на участие имат жените художнички от област Габрово.

Приемат се до три творби, до пет дни преди датата на откриване на изложбата. Със заповед на директора на ХГ „Христо Цокев“ се определя жури в тричленен състав като задължително включва представители на ХГ „Христо Цокев“ и СБХ – Представителство – Габрово.

Журито ще селектира изложбата и отличава творбата, която ще бъде откупена от галерията. Откупката от ХГ „Христо Цокев“ е в размер до 500 лв. и остава във фонда на културната институция.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • парчовският простак, като плод на сфинктерно отрязване и колебливо полово възприятие(джендър) ще пердстави свои творби на изложбата. творбите са дело на дългогодишни усилия в землянката на мечковица, да пресъздаде образа на своя идол и вожд с наличните материални средства, намиращи се в гириза. за комфорта на посетителите ще бъдат раздавани противогази.

  • Наскоро ми имплантираха втори анус. Много съм доволен. Така успявам да заработя двойно от турските тираджии на околомръсното.

Напиши коментар