Свържи се с нас

Новини

Пламен Петков отново покори боксовия връх на България

Published

on

На снимката: От ляво надясно Драгомир Тотев, Благой Найденов и Пламен Петков

Състезателят на Боксов клуб „Чардафон“ – Габрово Пламен Петков спечели златен медал в категория до 81 кг. на Държавния личен шампионат за мъже, който се проведе в Ямбол. Възпитаникът на треньор №1 на Габрово за 2017-а Драгомир Тотев се представи по великолепен начин в зала „Диана“ и доказа защо е определян като един от водещите състезатели у нас.

По пътя си към титлата Пламен Петков успя да постигне четири впечатляващи победи, една от които дошла срещу бившия олимпийски и световен шампион за младежи Благой Найденов, когото успя да надиграе по категоричен начин.

В първите си два двубоя от Държавния личен шампионат за мъже Пламен отказа с по два нокдауна още до 30 секунда на първия рунд съперниците си от БК „Червен бряг“ и НСА (София) Иван Нецов и Веселин Василев, което го изпрати на полуфинала.

Там обаче го чакаше корав съперник. В труден мач срещу бившия национал Кристиян Дойчев от Ямбол Пламен Петков успя да покаже характер и мъжество, и въпреки, че беше понесъл тежък удар в първия рунд спечели втория и третия, осигурявайки си място на финала след 2 нокдауна над противниковия боксьор и 3:0 съдийски гласа в негова полза.

В последната среща от шампионата габровският състезател се изправи срещу олимпийския и световен шампион за младежи от 2014-а Благой Найденов, който е и основен негов опонент за титулярното място в националния отбор на България. Мачът за златото бе убедително спечелен с 3:0 съдийски гласа от Пламен Петков, изпратил дори в третия рунд своя опонент в тежък нокдаун.

Победата на Пламен Петков над Благой Найденов

„Много съм доволен и радостен от успеха на Пламен. За пореден път той показа, че се намира в страхотна форма, а часовете, прекарани в залата за тренировки носят своя резултат. Съперниците в Ямбол бяха много класни боксьори, но когато си положил усилия в подготовката това проличава на ринга. Победата във финала бе съвсем заслужена и Пламен доказа защо му е гласувано доверие и включен в националния отбор по бокс.

Искам да благодаря на Божидар Бошнаков, регионален мениджър за Габрово на дигиталната агенция „FFW“, за подкрепата, която ни оказа за участието ни на Държавния личен шампионат за мъже“, коментира за „Габрово Нюз“ след успеха на своя състезател треньор №1 на Габрово за 2017-а Драгомир Тотев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Провериха 274 души за наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

274 души са били проверени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата на територията на Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана от 14 до 20 септември. В хода на операцията са били проверени още общо 159 моторни превозни средства, шест училищни дворове и три градски парка. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство по линия „наркотици“ срещу лице от село Богатово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Туристическият сайт на Габрово с нов дизайн

Published

on

Туристическият сайт на община Габрово е с нова визия и вече е активен, информираха от администрацията на кмета.

Той представя забележителностите в града ни, заведенията за хранене и местата за настаняване, а също така и любопитни места за откривателите – чешмите в града, веломагазините, зоните със свободен интернет и други.

Сайтът се обновява постоянно, а в момента се работи активно по напълването му с информация.

Той дава идеи и как да прекарат времето си габровци и гости на града – за театралните постановки, концерти, изложби, филми, фестивали и всички останали интересни неща, които си струва да се видят.

Дава и полезна информация относно синята зона и нейните правила, контакти с болници и зъболекари, времето и други.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Извънредна епидемична обстановка до края на ноември

Published

on

Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври до 30 ноември 2020 г.

Пандемията от КОВИД-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на коронавирус, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от КОВИД-19. В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на коронавируса върху общественото здраве и здравната система.

Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и КОВИД – 19.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица