Новини, Политика|26.01.2018 16:58

Защо Даниела Василева не е уволнена още, пита БСП – Габрово

Защо директорът дирекция „Образование и социални дейности“ към Община Габрово Даниела Василева все още не е уволнена от кмета на Габрово Таня Христова. Това попитаха от БСП – Габрово чрез разпространена до местните медии позиция, във връзка със скандалния случай на насилие и тормоз в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младеж с увреждания „Хризантема“ и настояването някой да поеме отговорност за случилото се.

Според левицата през последната седмица Община Габрово е влязла в негативните и „черни новини“ на всички национални медии.

„Станахме свидетели на недопустимо отношение към деца. Дискредитиране на процеса на деинституционализация. Нагледен пример за безхаберие и нехаене от страна на ръководството на Община Габрово и дирекция “Социално подпомагане”- Габрово. Кадрите, които показват насилие над деца в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема” в гр. Габрово, са доказателство за липсата на контрол и мониторинг на случващото се в социалната сфера в Общината“, смятат социалистите.

БСП – Габрово счита, че реакциите по случая на директора дирекция „Образование и социални дейности”  Даниела Василева, на кмета на Община Габрово  Таня Христова и на директора дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово  Радостина Братованова, са не само закъснели, но и крайно неадекватни.

След като е бил констатиран проблем и последващи конфликти, във функционирането на ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема”, не са били взети абсолютно никакви мерки, като не е била извършена детайлна проверка за първопричините, довели до създалата се ситуация.

Габровските социалисти смятат, че Даниела Василева, като пряк наблюдател и ръководител, не е контролирала за реда в Центъра и действията на служителите след като е знаела, че са налице вече проблеми.

„Нима социалната работа не е на терен, а в кабинетите в сградата на Общината! Не взимането на мерки по отношение на междуличностния конфликт и последвалата проверка на екип на омбудсмана на Р. България, говори за наличието на протекции към служители в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания ”Хризантема” или за тотално безхаберие, бездушие и безстопанственост“, пише от в декларацията, изпратена до медиите.

„Къде е дирекция “Социално подпомагане” – Габрово и защо за последната една година не е направена нито една проверка? Никой по никакъв начин не се е интересувал от случващото се в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания “Хризантема”. А фактът, че директорът Радостина Братованова разбира за агресията в центъра от медиите и прокуратурата, е още по – тревожен и задава редица въпроси, свързани с работата на дирекцията.

Считаме, че пряко отговорните за вербалната и невербалната агресия в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема” трябва незабавно да бъдат освободени и да се потърси отговорност за действията или бездействията им. Настояваме кметът на Община Габрово Таня Христова да поиска оставката на Даниела Василева – директор дирекция “Образование и социални дейности”.

Според нас се налага предприемането на спешни мерки за подбор на нов персонал, последваща грижа за неговото обучение, осигуряване на необходимото дофинансиране за предоставяне на лекарства и консумативи за децата в Центъра, консултации от лекар при възникнала необходимост“, гласи още позицията на БСП – Габрово.

Представителите на партията настояват МТСП да извърши проверка на дейността на дирекция “Социално подпомагане” –  Габрово.

От ОбС на БСП –Габрово се противопоставят на извършената агресия в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема” и на бездействието на отговорните органи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • Социалната работа се прави от Социалните! Кога ще се потърси отговорност от Социалните в Габрово? Пълно безхаберие от тяхна страна, замазват проблемите и ги неглижират!
    Братованова осигурява перфектна ,скъпо ктруваща социална услуга на частен терен в с. Яворец, а държавните услуги – кучета ги яли!

  • А къде е инж. Н.Рачевиц-зам.кет?

  • А защо Вилажера не е евтанизиран? Питам? Питам?

    Отделно да попитам защо Таня Дончева-Баджова не е уволнена от Б.Б. за безхаберие и немърливост? Питам… питам

Напиши коментар