Свържи се с нас

Новини

Защо Даниела Василева не е уволнена още, пита БСП – Габрово

Защо директорът дирекция „Образование и социални дейности“ към Община Габрово Даниела Василева все още не е уволнена от кмета на Габрово Таня Христова. Това попитаха от БСП – Габрово чрез разпространена до местните медии позиция, във връзка със скандалния случай на насилие и тормоз в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младеж с увреждания „Хризантема“ и настояването някой да поеме отговорност за случилото се.

Според левицата през последната седмица Община Габрово е влязла в негативните и „черни новини“ на всички национални медии.

„Станахме свидетели на недопустимо отношение към деца. Дискредитиране на процеса на деинституционализация. Нагледен пример за безхаберие и нехаене от страна на ръководството на Община Габрово и дирекция “Социално подпомагане”- Габрово. Кадрите, които показват насилие над деца в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема” в гр. Габрово, са доказателство за липсата на контрол и мониторинг на случващото се в социалната сфера в Общината“, смятат социалистите.

БСП – Габрово счита, че реакциите по случая на директора дирекция „Образование и социални дейности”  Даниела Василева, на кмета на Община Габрово  Таня Христова и на директора дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово  Радостина Братованова, са не само закъснели, но и крайно неадекватни.

След като е бил констатиран проблем и последващи конфликти, във функционирането на ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема”, не са били взети абсолютно никакви мерки, като не е била извършена детайлна проверка за първопричините, довели до създалата се ситуация.

Габровските социалисти смятат, че Даниела Василева, като пряк наблюдател и ръководител, не е контролирала за реда в Центъра и действията на служителите след като е знаела, че са налице вече проблеми.

„Нима социалната работа не е на терен, а в кабинетите в сградата на Общината! Не взимането на мерки по отношение на междуличностния конфликт и последвалата проверка на екип на омбудсмана на Р. България, говори за наличието на протекции към служители в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания ”Хризантема” или за тотално безхаберие, бездушие и безстопанственост“, пише от в декларацията, изпратена до медиите.

„Къде е дирекция “Социално подпомагане” – Габрово и защо за последната една година не е направена нито една проверка? Никой по никакъв начин не се е интересувал от случващото се в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания “Хризантема”. А фактът, че директорът Радостина Братованова разбира за агресията в центъра от медиите и прокуратурата, е още по – тревожен и задава редица въпроси, свързани с работата на дирекцията.

Считаме, че пряко отговорните за вербалната и невербалната агресия в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема” трябва незабавно да бъдат освободени и да се потърси отговорност за действията или бездействията им. Настояваме кметът на Община Габрово Таня Христова да поиска оставката на Даниела Василева – директор дирекция “Образование и социални дейности”.

Според нас се налага предприемането на спешни мерки за подбор на нов персонал, последваща грижа за неговото обучение, осигуряване на необходимото дофинансиране за предоставяне на лекарства и консумативи за децата в Центъра, консултации от лекар при възникнала необходимост“, гласи още позицията на БСП – Габрово.

Представителите на партията настояват МТСП да извърши проверка на дейността на дирекция “Социално подпомагане” –  Габрово.

От ОбС на БСП –Габрово се противопоставят на извършената агресия в ЦНСТ за деца/младежи с увреждания „Хризантема” и на бездействието на отговорните органи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

 1. Габровка

  26.01.2018 at 17:51

  Социалната работа се прави от Социалните! Кога ще се потърси отговорност от Социалните в Габрово? Пълно безхаберие от тяхна страна, замазват проблемите и ги неглижират!
  Братованова осигурява перфектна ,скъпо ктруваща социална услуга на частен терен в с. Яворец, а държавните услуги – кучета ги яли!

 2. ???

  29.01.2018 at 9:10

  А къде е инж. Н.Рачевиц-зам.кет?

 3. Ненко

  08.02.2018 at 12:47

  А защо Вилажера не е евтанизиран? Питам? Питам?

  Отделно да попитам защо Таня Дончева-Баджова не е уволнена от Б.Б. за безхаберие и немърливост? Питам… питам

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица