Свържи се с нас

Новини

Спортна алея на славата в Севлиево

снимка: Община Севлиево

Севлиевският край е родно място на много спортисти, прославили името на България. Безспорно, българинът, с който всички се гордеем, и който е смятан за най-великия борец на всички времена е роденият в с. Сенник Дан Колов.

Днес неговите последователи по отдаденост към спорта и спортния дух са младежите и девойките от различните севлиевски спортни клубове, които се включиха в изграждането на своеобразна Алея на славата:

снимка: Община Севлиево

Спортен клуб КАРАТЕ КИОКУШИН с треньор и секретар – Сенсей Тихомир Тотев, който всяка година от 15 г. насам дава републикански шампиони във всички възрастови групи;

Спортен клуб ТАЕКУОН-ДО „ТЕРВЕЛ 2006“ с треньор – Михаил Ботев. Клубът може да се похвали с вице световната титла на Доника Ботева, бронзов медал от Световно първенство на Ивана Йонкова, три европейски титли, във всички възрастови групи, деца, девойки младша възраст и девойки старша възраст на Доника Ботева, европейска титла и вицеевропейска на Николай Василев, две европейски титли на Стефан Димитров, вице държавните му титли при мъжете, както и вице европейска титла на Никола Маринов;

Спортен клуб по МОДЕЛИЗЪМ „ИКАР – 2010” с треньор Стефан Василев, който за кратката си седем годишна история намери място сред световния елит и през последните 2 години е един лидерите в този спорт;

Спортен клуб по ПЛУВАНЕ „ВИКИНГ – 2008“ с треньори Боян Ботев и Павлина Станчева. Клубът разполага с 50 състезатели и обучава и бъдещи водни спасители;

СК ПО ОРИЕНТИРАНЕ „МАЗАЛАТ 2008” с треньор – Станимир Стойчев, който подготвя състезатели от всички възрастови групи, предимно за Държавните първенства;

Спортен клуб по ТЕНИС НА КОРТ – СЕВЛИЕВО с треньор – Росен Николов, чиито състезатели са печелили почетни класирания на републикански първенства и турнири;

Спортен клуб по ФУТБОЛ ЖЕНИ „СЕВЛИЕВО ЛЕЙДИС“. Основан през 2013 г. отборът е воден от старши треньор Йоана Джамбазова, помощник треньор Пламена Иванова и треньор на вратарки Красен Кунев. Футболът е игра, създадена за всички!

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Спортистите направиха впечатляващи демонстрации и заслужиха аплодисментите на севлиевци и на гостите на града, дошли за Празниците на Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица