Свържи се с нас

Новини

Спортна алея на славата в Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Севлиевският край е родно място на много спортисти, прославили името на България. Безспорно, българинът, с който всички се гордеем, и който е смятан за най-великия борец на всички времена е роденият в с. Сенник Дан Колов.

Днес неговите последователи по отдаденост към спорта и спортния дух са младежите и девойките от различните севлиевски спортни клубове, които се включиха в изграждането на своеобразна Алея на славата:

снимка: Община Севлиево

Спортен клуб КАРАТЕ КИОКУШИН с треньор и секретар – Сенсей Тихомир Тотев, който всяка година от 15 г. насам дава републикански шампиони във всички възрастови групи;

Спортен клуб ТАЕКУОН-ДО „ТЕРВЕЛ 2006“ с треньор – Михаил Ботев. Клубът може да се похвали с вице световната титла на Доника Ботева, бронзов медал от Световно първенство на Ивана Йонкова, три европейски титли, във всички възрастови групи, деца, девойки младша възраст и девойки старша възраст на Доника Ботева, европейска титла и вицеевропейска на Николай Василев, две европейски титли на Стефан Димитров, вице държавните му титли при мъжете, както и вице европейска титла на Никола Маринов;

Спортен клуб по МОДЕЛИЗЪМ „ИКАР – 2010” с треньор Стефан Василев, който за кратката си седем годишна история намери място сред световния елит и през последните 2 години е един лидерите в този спорт;

Спортен клуб по ПЛУВАНЕ „ВИКИНГ – 2008“ с треньори Боян Ботев и Павлина Станчева. Клубът разполага с 50 състезатели и обучава и бъдещи водни спасители;

СК ПО ОРИЕНТИРАНЕ „МАЗАЛАТ 2008” с треньор – Станимир Стойчев, който подготвя състезатели от всички възрастови групи, предимно за Държавните първенства;

Спортен клуб по ТЕНИС НА КОРТ – СЕВЛИЕВО с треньор – Росен Николов, чиито състезатели са печелили почетни класирания на републикански първенства и турнири;

Спортен клуб по ФУТБОЛ ЖЕНИ „СЕВЛИЕВО ЛЕЙДИС“. Основан през 2013 г. отборът е воден от старши треньор Йоана Джамбазова, помощник треньор Пламена Иванова и треньор на вратарки Красен Кунев. Футболът е игра, създадена за всички!

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Спортистите направиха впечатляващи демонстрации и заслужиха аплодисментите на севлиевци и на гостите на града, дошли за Празниците на Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица