Крими, Новини|05.09.2017 14:02

Осъдиха „вишистка“ по химия

Снимката е илюстративна.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Севлиево, 35-годишна жена бе осъдена за ползване на неистинска диплома за висше образование пред работодател.

Десислава С. се призна за виновна за това, че при форма на вина пряк умисъл в периода 07.05.2008 г. – 01.10.2008 г. и на 21.06.2010 г. в Севлиево, пред служители на отдел „Човешки ресурси“ в „Идеал Стандарт-Видима“ АД, при условията на усложнена престъпна дейност, продължавано престъпление, при изготвяне на допълнителни споразумения, към трудов договор, сключени между Идеал Стандарт-Видима“ АД, като работодател и Десислава С., като работник, съзнателно се ползвала от неистински официален документ – диплома за висше образование, с образователна квалификационна степен бакалавър, по специалност „Химия“, професионална квалификация „Инженер“.

На документа – диплома за висше образование бил придаден вид, че е издаден Химикотехнологичен и металургичен университет – София, Факултет по химични технологии, за да докаже, че притежава образователна квалификационна степен бакалавър, по специалност „Химия“, специализация „Химични технологии“ и професионална квалификация „Инженер“, като за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност, като деянието не представлява маловажен случай.

За това деяние й бе наложено наказание пет месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК, е отложено с изпитателен срок от три години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар