Новини, Общество|31.08.2017 8:41

Ученици с грандиозна инсталация на Шипка (снимки + видео)

снимка: Росица Маринова, център АЛОС

Ученици от две художествени училища – това в Трявна и Казанлък, изградиха грандиозна инсталация на Шипка, във връзка с честването на 140-годишнината от „Шипченска епопея“, съобщиха от Център АЛОС.

снимка: Росица Маринова, център АЛОС

Два дни отне създаването на 60-метровата художествената инсталация, изобразяваща пламък.

снимка: Росица Маринова, център АЛОС

Водещи от Център Алос бяха Добрин Атанасов и Любен Кулелиев. Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ – Трявна беше представена от учениците Станислава Панчева, Таня Начева, Йоанна Куманова, Стелиян Койчев, Дилян Ангелов, Вилеяна Дончева, Демитра Миткова, Янна Палчева, а Национално училище за приложни изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък от учениците Даяна Йорданова, Магдалена Замова и Александър Савов, с преподавател и водещ уъркшоп Елеонора Атанасова.

снимка: Росица Маринова, център АЛОС

Уъркшопът, ръководен от екип на Център за неформално образование и културна дейност АЛОС, беше в рамките на Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“.

снимка: Росица Маринова, център АЛОС

Младите творци се запознаха с основните принципи на художествени намеси в пространството, чрез изграждане на художествени конструкции и инсталация съобразени със спецификата на средата.

снимка: Росица Маринова, център АЛОС

Творческият процес през цялото време – 26-и и 27-ми август, можеше да бъде наблюдаван от посетителите. Арт инсталация на Шипка по повод 139 години от Шипченската епопея беше реализирана и през 2016 г.

Център АЛОС и учениците благодарят на „Калинел“ ООД (Троян) и „Юта“ АД (Русе), които дариха необходимото количество плат за изградената инсталация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар