Новини, Общество|04.08.2017 11:07

МИКЦ Габрово ще отбележи международния ден на младежта

снимка: ИМКА – Габрово

Международният ден на младежта е от особена важност за световната младеж. В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 година. Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество. Освен това денят предоставя уникалната възможност за това – младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Екипът на МИКЦ Габрово вярва, че всеки млад човек има право на мнение и е важно да има шанса да сподели своето мнение по всички въпроси, които го засягат.

В навечерието на празника, на 11 август /петък/ от 16:00 часа в сградата на ИМКА Габрово са поканени млади хора, групи и организации, които подкрепят младежите в Габрово и областта да се включат във фокус група, на тема: „Гласът на младите”.

Тя има за цел да насърчи споделянето на младежки мнения и идеи за това как може да се поощрят младите хора за по-активно участие в живота на своята местна общност.

Всички желаещи да участват във фокус групата могат да изпратят имейл на office@ymca-gabrovo.org с две имена и организация или институция /училище/, която представляват.

Същата вечер на 11 август /петък/ от 19:30 часа пред сградата на ИМКА Габрово за младите хора на Габрово и областта е организирана забавна младежка вечер по повод Празника. Заредете се с усмивки и добро настроение и заповядайте! Входът е свободен!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар