Свържи се с нас

Новини

Обновяват пътната маркировка по основните улици на Габрово

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В разгара на лятото и активния строителен сезон в Габрово замириса на боя. А причината – обновяването на пътната маркировка по основните улици на областния град. Дейностите по полагане на хоризонталната маркировка започнаха на 27 юли и ще продължат 30 календарни дни, съобразено с метеорологичните условия, информираха за „Габрово Нюз“ от Община Габрово.

Ще бъде обновена маркировката на основната улична мрежа. Следва обаче да се има предвид, че в зоната на изпълняваните към момента проекти, в района на Шиваров мост и Колелото (пл. Белорусия), маркировката е включена в тях, но към момента не е предмет на договора, регламентиращ дейностите. Тези проекти включват и маркирането на зони, с проблемна организация на движението, които до момента не са били маркирани.

С оглед на поетапно преминаване към маркировка, с по-голяма трайност като гаранционен срок, са предвидени маркировки със студен пластик върху рехабилитирани през последните няколко години основни улици, с висока интензивност на движението.

Това ще позволи, съобразявайки се със съответния финансов ресурс, през следващите години основната улична мрежа на Габрово да бъде поетапно маркирана с маркировка с по-голяма трайност, уточниха още от Общината.

Подобно застъпване на гаранционен срок с изпълнение на нова маркировка, позволи през тази година да не се обновяват пешеходни пътеки, изпълнени през 2015 г. със студен пластик.
В рамките на Бюджет 2017 са предвидени маркировки с два вида бои – със студен пластик и с акрилатна.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Със студен пластик (надлъжна машинно) – надлъжна маркировка ще бъде положена по бул.“Априлов“, ул. „Скобелевска“, ул. „Брянска“ (трасето от разклона за ул. Д.Пашов до ДХС).

Със студен пластик екструдер ръчна ще бъдат обновени пешеходните пътеки, стоп линиите и стрелките по бул. „Априлов“, пешеходната пътека на ул. „Априловска“ (до църквата Успение Богородично), пешеходните пътеки на площад „Първи май“ до стария часовник (2 бр.) и повдигната пешеходна пътека ул. „Орловска“ до училище „Райчо Каролев“.

С акрилатна боя ще бъдат обновени съществуващите пешеходни пътеки по уличната мрежа и други елементи на напречната маркировка (стрелки, стоп линии и други), маркиране на паркоместа, част от надлъжната маркировка по основната улична мрежа.

Съобразено с нейната трайност, акрилатна боя ще се полага на възлови кръстовища, по които предстоят реконструкции през следващите години.

Гаранционният срок на акрилатната боя е 9 месеца, студения пластик машинно – 24 месеца, а на студения пластик екструдер (по пешеходните пътеки) – 36 месеца. Гаранционният срок започва да тече веднага след приемането на положената маркировка.

Разплащането на положената маркировка става по действително изпълнени и измерени количества на място, по единични цени, съгласно офертата. Стойността на дейностите по обновяване и полагане на хоризонталната пътна маркировка възлиза на 40 000 лв. с ДДС, регламентирани съгласно подписан договор с „А.Д. ХОЛД“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица