Свържи се с нас

Новини

Новото тренировъчно игрище е инвестиция в здравето и бъдещето на нашите деца

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новото тренировъчно игрище с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев” беше официално открито днес. На събитието присъстваха кметът Николай Сираков, народни представители, зам.-министърът на спорта Иван Ценов, зам.-обласният управител Пламен Недков, общински съветници и други.

„Това съоражение е изцяло изградено с помощта на собствени приходи на Община Габрово. Надявам се на този терен много деца да се запалят по футбола. От тях да израстнат много спортисти.Пожелавам на всички, които стъпят на новия терен да изпитат удоволствието от това да спортуват, да отделят повече време за спорт, за да спре престоя им пред компютъра и да ги накараме да почувстват свободата в себе си“, се обърна към присъстващите кметът Сираков.

От Община Габрово обещаха още 2 проекта свързани със спортната инфраструктура на града. „Тази инвестиция в тренировъчното игрище е инвестиция в здравето и бъдещето на нашите деца, и бъдещето на България. Пожелавам на всички, които ще играят тук, най-вече на децата, понеже разбрах от строителя на площадката, че тревната настилка е същата като на едно от тези на Манчестър Юнайтед им пожелавам след някоя година да имаме представител да играе там“, пожела заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След приветствените думи от официалните лица, кметът Сираков и министър Ценов прерязаха лентата на новото игрище.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Непосредствено след откриването, в демострационен двубой на новия терен  се срещнаха детските отбори на футболните клубове „Янтра 1919” и „Орловец 94”. Двата тима  получиха професионална подкрепа морално на терена от изявени спортисти, спортни деятели, политици. Лично кметът Николай Сираков даде началото на футболния сблъсък.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

 

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Военното окръжие в Габрово отбелязва 70 години

Published

on

В началото на месец септември Военното окръжие в Габрово ще отбележи 70 години от създаването си.

Благодарствено писмо за съвместната работа, плакет и албум „140 години Военни окръжия“ подари началникът на Военно окръжие – Габрово подполковник Кристиян Гранджан на кмета на Габрово Таня Христова и нейните заместници.

Те са посветени на честването. Точната дата е 1 септември 1950 г., а годишнината ще бъде отбелязана тогава и с поднасяне на цветя на Паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 година, пред Консултативна поликлиника.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Шампионска титла за Християн Стоянов

Маргарита Радева със сребро, бронз за Девора Аврамова

Published

on

Трима габровски лекоатлети завоюваха призови места от проведения на Националния стадион „Васил Левски“ шампионат за мъже и жени, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Световният шампион за хора с физически увреждания Християн Стоянов триумфира в традиционната си дисциплина 1500 метра.

При дамите на 3000 метра с препятствия Маргарита Радева от АК „Орловец 93“ спечели среброто. На 5000 метра габровска лекоатлетка Девора Аврамова, състезаваща се с екипа на „Берое“ (Стара Загора), спечели трето място.

Цялата статия за представянето на габровските атлети можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Режим на водата в още две габровски села

Published

on

Поради намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване, със заповед на кмета на Община Габрово Таня Христова бе утвърдено режимно водоснабдяване на селата Междени и Узуните.

Водоснабдяване във високата част на Междени ще има на четни дати, а в ниската част на селото – на нечетни дати.

Режимът на Узуните е същият – вода ще има на четни дати във висока част на селото и на нечетни дати – в ниската част.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и др. за посочените села.

В случай на задълбочаване на кризата, режимът ще бъде променен. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на кметския наместник и общински инспекторат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица