Свържи се с нас

Новини

Христо Стоичков награди победителите от Каменица Фен Купа в Габрово

Published

on

снимка: fancup.kamenitza.bg

Завърши последният, десети регионален кръг на Kamenitza Фен Купа 2017. Участници в него бяха най-добрите 32 отбора от Габрово, Ловеч и Велико Търново. В рамките на уикенда те изиграха общо 64 атрактивни дербита, за да излъчат новия регионален шампион.

Финалният мач за първото място беше много оспорван, но победата отиде при момчетата от „Каталунците“ (с. Кирчево). Купата е техният билет за националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. „Каталунците“ имат зад гърба си четири регионални титли и една национална през 2015г., когато Христо Стоичков ги заведе зад кулисите на Барселона и ги запозна със звездите на клуба.

Победата не беше единствената причина за радостта на „Каталунците“. Те имаха честта и удоволствието да изиграят финалния си мач пред очите на легендарния Христо Стоичков и „радостта на народа“ Божидар Искренов. В заключителното дерби двата тима дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата и да впечатлят звездните гости. Противник на шампионите беше отборът на второ място в регионалната надпревара – „Паста Габрово“. Първият гол в срещата беше дело на „каталунеца“ Станислав Василев. Няколко минути по-късно „Паста Габрово“ изравниха с попадение на Ивайло Петков. Резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал и се наложи изходът от мача да бъде решен чрез дузпи. „Паста Габрово“ допуснаха две фатални грешки още при първите изпълнения и триумфът остана за „Каталунците“.

снимка: fancup.kamenitza.bg

Веднага след финалния мач, най-добрите отбори и футболисти бяха отличени на специална церемония. Стоичков лично излезе на сцената, за да връчи купата на първенците и да им пожелае успех в националните финали на турнира.

снимка: fancup.kamenitza.bg

На трето и четвърто място останаха отборите „ФК Севлиево“ и „Стеф“ (Габрово). Титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Серджи Мехмед от „ФК Севлиево“. За „Най-атрактивен състезател“ беше обявен Димчо Данов от „Стеф“ (Габрово), а почетната титла „Най-спортсменски отбор“ отиде при момчетата от „Феникс“ (Ловеч).

снимка: Община Габрово

В церемонията по закриване и награждаване се включи и кметът на община Габрово Таня Христова.

С края на последния регионален полуфинал на Фен Купа 2017, вече знаем кои са 10-те национални финалисти. Всеки от тях е шампион на своя регион, а имената им са както следва:

„Феникс“ (Стара Загора) – шампион на Стара Загора и Сливен
„Уефалона“ (Хасково) – шампион на Смолян, Кърджали Хасково
„А отбор“ (Русе) – шампион на Русе, Силистра, Разград и Търговище
„Бат Динко и приятели“ (Варна) – шампион на Варна, Шумен и Добрич
„Тяло пречиш ми“ (София) – шампион на София-град и София-област
„Вип Дент“ (Пловдив) – шампион на Пловдив и Пазарджик
„Бургас Спорт“ (Бургас) – шампион на Бургас и Ямбол
„Сборная“ (Благоевград) – шампион на Благоевград, Перник и Кюстендил
„ГП Лука“ (Плевен) – шампион на Враца, Видин, Плевен и Монтана
„Каталунците“ (Кирчево) – шампион на Габрово, Ловеч и Велико Търново

Заключителният кръг от 15-тото издание на Kamenitza Фен Купа със сигурност ще бъде едно от най-зрелищните футболни събития през годината. Залогът пред финалистите е изключително висок. Националните шампиони на турнира без капка фалш ще могат сами да изберат кой любим футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Габровски майки даряват надежда“ и БЧК в подкрепа на нуждаещи се

Published

on

снимка: БЧК – Габрово

В края на месец май Български Червен кръст -Габрово, с подкрепата на доброволци от фейсбук група „Габровски майки даряват надежда”, осъществиха акция по предоставянето на хранителни продукти.

снимка: БЧК – Габрово

Храните са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане, на най-нуждаещите се лица на 240 уязвими граждани от Община Габрово, включени във втората допълнителна група на АСП (Агенция за социално подпомагане).

снимка: БЧК – Габрово

Доброволците от групата успяха за два дни да се организират в помощ на служителите от БЧК, като се включиха не само в разпределението и пакетирането на продуктите, а с личните си автомобили помогнаха за доставките им до домовете на нуждаещите се.

снимка: БЧК – Габрово

В рамките на кампанията бяха подготвени и раздадени хранителни пакети, които съдържат 16 вида продукти – брашно, спагети, говеждо в собствен сос, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати консерва, говежди кюфтета в бял сос, херинга в доматен сос, пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, олио и ориз.

Потребителите от различните групи получават различни като количество и видове хранителни продукти, определени от АСП.

снимка: БЧК – Габрово

В съответствие с указанията за противоепидемични мерки срещу коронавирус, изготвени от АСП, хранителните пакети се доставят до домовете на правоимащите лица или до социалните услуги и специализирани институции, в които те са настанени.

БЧК – Габрово изказа искрената си благодарност на групата „Габровски майки даряват надежда” и по-специално на всички дами и господа, които отделиха от времето си за да дарят надежда!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Изкуството е заразно, изложба в Галерия „Видима“

Published

on

Галерия Видима обяви, че възстановява официално изложбената си дейност. Тя ще стартира със закачливото заглавие „Изкуството е заразно”, една от най-важните изложби в културния календар, които всяка година организира, а именно ежегодната изложба на „Детски Арт Център Видима”, с преподавател Снежана Велчева.

По случай празника на детето 1-ви Юни, както повелява традицията, в галерия „Видима” ще бъдат изложени творбите на малките художници, рисувани през последната учебна година! Изкуството е заразно!

Заразни са ентусиазмът и усмивките, с които неуморно творят нашите талантливи деца! Заразна е неподправената доброта и алтруизъм, с които ни посрещат всеки ден! Заразна е светлината и ангелска чистота струяща от техните „платна”!

„Създалите се за всички нас неудобни обстоятелства, попречиха на плановете на школата да представи своите постоянно обновяващи се колекции от детски рисунки в други градове от страната и чужбина.

Сигурни сме, че тези пропуски ще бъдат наваксани във времето и отново ще имаме възможността да покоряваме сърцата на публиката по цялото земно кълбо. Въпреки ограниченията, които епидемичната обстановка ни беше наложила, нашите таланти развиваха своята дейност от вкъщи и имат много нови неща за показване!“, споделят от Галерия „Видима“.

Заповядайте на 3-ти юни, за да споделите радостта от тази изложба! Откриването на изложбата ще се случи под формата на вернисаж, за да бъде избегнато струпване на големи групи от хора. Това означава, че ще можете да разглеждате в периода от 14.00 ч. до 18.30 ч. в деня на откриването, както и всеки следващ работен ден в нормалното за галерията работно време.

Бъдете отговорни и спазвайте препоръчаните мерки за опазване на общественото здраве, призовават още от Галерията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Намалява броят на наетите през март

Published

on

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Габрово към края на март 2020 г. намаляват с 1.1 хил., или с 2.7%, спрямо края на декември 2019 г., като достигат 38.6 хиляди. Това сочат предварителните данни, оповестени днес от Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

Спрямо края на първото тримесечие на 2019 г. най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“ – с 27.2%, „Професионални дейности и научни изследвания“ – 15.3% и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – с 12.7%.

Увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в икономическа дейност „Операции с недвижими имоти“ – с 31.2% и „Строителство“ – с 20.9%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – съответно 49.9% и 10.9%.

В края на март 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение се намаляват с 0.2 хил., или с 0.6%. Най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Професионални дейности и научни изследвания“ а най-голямо увеличение – в „Строителство“ и „Операции с недвижими имоти“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица