Крими, Новини|09.06.2017 13:23

Анчо и Дико влизат „на топло“ за крупна измама

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Районна прокуратура -Габрово постигна осъдителна присъда по внесен обвинителен акт за двама извършители на измама в големи размери. Анчо М. бе осъден на четири години лишаване от свобода строг режим. А съучастникът му Дико Б. ще изтърпи наказание от пет години лишаване от свобода при общ режим.

Анчо М. /39 години/ и Дико Б. /42 години / са признати за виновни за това, че за времето от 11.08.2015г.-17.08.2015г. в Габрово при и предварителен сговор, с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали у Николай П. заблуждение, че постъпилите пари по банковата му сметка са собственост на фирмата на обвиняемите, поради което следва да ги изтегли и да им ги предаде, във връзка с бъдещото му постъпване на работа в същата фирма и с това му причинили имотна вреда в размер на 32 000 лв., представляваща големи размери.

По отношение на Анчо А. деянието е било извършено в условията на опасен рецидив.

Обвиняемите са осъждани и са в добри отношения. Пострадалият притежавал наследствено жилище в Габрово. На неустановена дата през август 2015 г., прибирайки се към домът си бил застигнат от обвиняемия Дико Б., който му се представил под името „Дачо“ и го заговорил, като му споделил, че знаел къде бил работел и искал да му предложи да работи при него, като касиер и добавил, че притежава няколко магазина.

След този разговор обвиняемите се срещнали няколко пъти с пострадалия, водели го в няколко града и го черпили.

При срещите Дико Б. обяснил на пострадалия, че ще го наеме на работа, като ще му плаща 600-700 лв., ще му внася осигуровките и ще му открие банкова сметка, по която да получава преводи на служебни средства.

За да бъдел сигурен, че няма да злоупотреби със служебните пари поискал, като гаранция пострадалият да упълномощи обвиняемия Анчо М. с права върху имота си.

Пострадалият се съгласил и дал пълномощно на Анчо М. да се разпорежда с жилището му в Габрово.

В този период с пълномощното обвиняемите продали жилището на пострадалия за сумата от 32 000 лв., а парите били преведени по откритата преди това банкова сметка на името на Николай П.

Знаейки, че по сметката вече има превод обвиняемите се обадили на пострадалия, като му казали, че трябва да изтегли средствата от сметката си и да им ги предаде, под предлог че са служебни.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар