Свържи се с нас

Новини

29 медала за карате клуб „Янтра“

Published

on

снимка: ОСИ – Габрово

7 златни, 11 сребърни и 11 бронзови медала спечелиха състезателите на карате клуб „Янтра“ от Националната индивидуална купа по Шотокан Карате До. Проявата се проведе в събота, 3 юни, в спортна зала „Орловец“ и привлече 287 състезатели от 19 клуба в страната, които демонстрираха уменията си в три дисциплини – ката, кумите и Асай Рю ката.

снимка: ОСИ – Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова откри състезанието. Тя бе удостоена със статуетката „Орелът на хан Аспарух“ от вицепрезидента и главен инструктор на БФШК Лъчезар Ненов. По думите му Габрово е специален град за Шотокан федерацията, тъй като тук се провежда първото Национално първенство по Шотокан Карате-До през 2006 г.

снимка: ОСИ – Габрово

28 възпитаници на треньора Владимир Вътев участваха в Националната индивидуална купа и завоюваха 29 медала. От дисциплината ката състезателите на клуба спечелиха девет отличия. Най-добри кати в своите възрастови групи изиграха Максим Върбанов (10-11-годишни) и Иван Димитров (12-13-годишни).

снимка: ОСИ – Габрово

Втори места заеха Георги Господинов (6-7-годишни), Дамян Ройбов (12-13-годишни), Мартина Чобанова (12-13-годишни) и Йоанна Куманова (16-17-годишни), а трета оценка получиха Диана Стойнова (14-15-годишни), Тодор Кънев (8-9-годишни) и Мариян Райков (10-11-годишни).

снимка: ОСИ – Габрово

От Асай Рю катата КК „Янтра” взе най-много медали от всички участвали клубове – общо 8. Иван Димитров (12-13-годишни) дублира златото си. На най-високото стъпало на почетната стълбичка се качиха също Йордан Стефанов (10-11-годишни) и Мартина Чобанова (12-13-годишни). Победителят в катата Максим Върбанов (10-11-годишни) остана втори след съотборника си Йордан Стефанов.

снимка: ОСИ – Габрово

Втори места заеха също Дамян Ройбов (12-13-годишни), Диана Стойнова (14-15-годишни) и Йоанна Куманова (16-17-годишни), а Габриела (10-11-годишни) се класира трета.

снимка: ОСИ – Габрово

Още 12 габровски отличия донесоха двубоите на кумите. Златен триумф направиха сестрите Виктория и Габриела Димитрови. Виктория завоюва първото място при децата младша възраст (8-9-годишни). Габриела участва при децата старша възраст (10-11-годишни) и грабна златото с четири победи.

снимка: ОСИ – Габрово

Със сребърни медали се окичиха Георги Господинов при най-малките (6-7-годишни), Мариян Райков (10-11-годишни) и Йоанна Куманова (16-17-годишни). Бронзови отличия на клуба донесоха Денис Петров (8-9-годишни), Георги Ноев (10-11-годишни), Максим Върбанов и Йордан Стефанов (10-11-годишни над 5-то кю), Дамян Ройбов (12-13-годишни, 44 кг), Иван Димитров (12-13-годишни, 54 кг) и Мартина Чобанова (12-13 годишни, +45 кг).

снимка: ОСИ – Габрово

В комплексното класиране по спечелени отличия от Националната индивидуална купа по Шотокан Карате До, КК „Янтра” се нареди на 4 място. Със завоювани общо 35 медала, първото място зае КК 4Ронин” (Бургас), следван от СК „Шори Доджо“ (Казанлък) и СК „Спартак 14“ (Плевен).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица