Икономика, Новини|04.04.2017 14:39

Среща с проф. Ингрид Шикова „ЕС и България: Очаквания и реалности“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата, със съдействието на Факултет Стопански на Технически университет – Габрово организират среща-дискусия, на тема: „ЕС и България: Очаквания и реалности“.

Дискусията е посветена на 10-годишнината от приемането на България в Европейския съюз, 60-годишнината от подписването на Римския договор, предизвикателствата пред бъдещото развитие на Европейския съюз.

Срещата ще се проведе в сряда, 5 април, от 13.00 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет в Габрово (ул. Хаджи Димитър“ 4, Ректорат). Ще участват студенти от Технически университет – Габрово и ученици от горните класове на гимназиите в града.

Лектор е проф. д-р Ингрид Шикова. Към настоящия момент тя е една от най-компетентните личности в България по европейски теми. Ръководител е на проекта „Жан Моне“ Център за високи постижения и преподавател в Софийския университет. Един от основателите е на специалност „Европеистика“ в СУ, ръководител на катедрата в периода 2007 – 2011, посветила е цялата си професионална кариера на европейската интеграция. Била е директор на Центъра за европейски изследвания и на Информационния център на Европейския съюз, както и съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

На срещата младите хора ще имат възможност да изкажат собствената си позиция по следните теми: Какво спечелихме като личности и държава от членството ни в ЕС? Какво ни струваше и ще ни струва членство в ЕС? ЕС е на кръстопът и трябва да реши как ще се развива в бъдеще. Какви са главните проблеми според Вас? Как трябва да се развива ЕС в бъдеще? Кой от предложените 5 сценария ще изберете, ако бяхте представител на България? Трябва ли България да влезе в Еврозоната? Какво очаквате да донесе членството там?

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар