Свържи се с нас

Новини

Водопроводът от Севлиево до Априлци ще бъде подменен, обеща Кирил Добрев

„Поискай промяната“ – Коалиция „БСП за България“ е с номер 10 в интегралната бюлетина *Парламентарни избори 2017*

снимка: Пресцентър „БСП за България“

снимка: Пресцентър „БСП за България“

„Въпреки че бяхме в опозиция в предишния парламент, спазих ангажимента си към жителите на община Севлиево и съдействах за ремонта на пътя и моста между селата Крамолин и Агатово. Отпуснати бяха 500 000 лв. и проблемът бе решен. Сега поемам ангажимент за смяната на довеждащия водопровод от Априлци до тук“.

снимка: Пресцентър „БСП за България“

снимка: Пресцентър „БСП за България“

Това заяви сред множество аплодисменти водачът на листата на „БСП за България“ за габровска област Кирил Добрев по време на официалното представяне на кандидатите за депутати пред жители на община Севлиево. Във връзка с водния проблем, той вече е внесъл събраните 10 000 подписа на местните граждани при омбудсмана на България Мая Манолова.

снимка: Пресцентър „БСП за България“

снимка: Пресцентър „БСП за България“

Кирил Добрев коментира още въпросът с неосъществения още дебат между председателя на БСП Корнелия Нинова и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. „Когато става дума за вдигане на пенсиите, за санирането, за строежа на пътища се казва „Аз“ го сторих. Но когато става въпрос за дебат сме „Ние““, изрази недоумението си Добрев.

снимка: Пресцентър „БСП за България“

снимка: Пресцентър „БСП за България“

Пред гражданите на Община Севлиево бяха представени всички кандидати за депутати от „БСП за България“ в областта. Сред тях са добре познатите на местната общественост Станимир Стойчев и Петинка Михайлова.

снимка: Пресцентър „БСП за България“

снимка: Пресцентър „БСП за България“

„Повече от 15 години продължавам делото на своите родители в областта на селското стопанство. До момента държавата пречеше. Над 80% от средствата в тази област отиват при десетина производители. За да има промяна, младите хора трябва да бъдем дейни участници в политическия живот на страната.“ В това е убеден 35 годишният кандидат за депутат Станимир Стойчев.

Неговият основен приоритет е повече българска продукция на българския пазар. „За мен е чест да бъда от отборът на победителите“, завърши обръщението си Стойчев.

снимка: Пресцентър „БСП за България“

снимка: Пресцентър „БСП за България“

В емоционално слово към своите съграждани Петинка Михайлова обеща да се ангажира с решаване на ежедневните проблеми на местните хора. Общински съветник и с дългогодишен опит в социалната сфера, Михайлова ще работи за истинска подкрепа на хората в неравностойно положение. „Обещавам все така да обичам хората. Обещавам все така да подкрепям младите хора“, увери своите съграждани още Михайлова.

Листата на социалистите продължава със срещите с жители от региона.

Трявна: сряда, 17:30 ч., хотел „Трявна“

В четвъртък, от 17:30 ч., в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово кандидатите за народни представители официално откриват предизборната кампания в региона.

Коалиция „БСП за България“ е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Новини

Иновации и сътрудничество в ПМГ – Габрово

Вече втора учебна година Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрво работи по Националната програма „Иновации в действие“ на МОН. Проектът, разработен и защитен от екипа на ПМГ, е „Училище за дигитална, емоционална и социална грамотнност“.

В учебната програма на някои класове са включени иновативни учебни часове по предмети „Софтуерни науки“, „Дигитални науки“ и „Личностно развитие“. Новост през тази учебна година е включването на ПМГ в модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики“ по Националната програма.

От 13 до 15 ноември ПМГ – Габрово е домакин на среща по Национална програма на МОН за сътрудничество и обмен на иновации. В дейностите по мобилност габровската Природоматематическа гимназия участва заедно с Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово.

Екипите са съставени от директори, учители и ученици в трите партниращи си гимназии. Предстоящите три дни ще са с акцент върху професионалното сътрудничество, развитие и разпространение на иновации в образованието.

В програмата на форума са включени посещения на открити уроци в иновативните часове. Ще се наблюдават работилница по Създаване на игри в 5 клас, уроци Роботика и Програмиране на Scratch в 6 клас, Компютърна графика с CorelDraw, Програмиране на Java и Обучение за MOS (Microsoft Office Specialist) в 9 клас, Програмиране на различни езици и работа с графични среди в 10 клас.

Съвместната работа включва поредица от представяния и дискусии между екипите и предложения за развитие.

Гостите ще посетят забележителности на Габрово и околността, тъй като са важни и неформалните дейности с приятели.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В две габровски училища стартират пилотно 2 Национални програми

Габрово е един от градовете в България, в които през учебната 2019/2020 година ще стартира пилотното изпълнение на две Национални програми за превенция употребата на психоактивни вещества, информираха от местната общинска администрация.

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационният център към Община Габрово ще реализират програмите в ОУ „Неофит Рилски“ и ПГТ „Пенчо Семов“, като ръководствата на училищата са оказали пълна подкрепа за осъществяването им.

В ОУ „Неофит Рилски“ ще бъде въведена превантивна програма „Кодово име „Живот“, насочена към ученици от 5 до 7 клас, а в ПГТ „Пенчо Семов“ – превантивна програма „Връстници за избор и живот“, обхващаща учениците от 8 до 11 клас.

снимка: Община Габрово

И двете национални програми са разработени от екипи на Националния център по наркомании, съвместно със специалисти от Превантивно – информационните центрове в страната и са одобрени за прилагане от Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Основна цел на превантивните програми е предотвратяване употребата на психоактивни вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот сред подрастващите. Програмите използват предимно интерактивни методи и подходи и са насочени към развиване на социални и личностни умения и формиране на нагласи за живот, свободен от зависимости.

В превантивната програма, насочена към ученици 8-11 клас, е заложена и активна работа по подхода „връстници обучават връстници“, чрез сформиране и обучение на училищни доброволчески екипи.

В Националните превантивни програми, освен обучения на ученици, са предвидени и информационни срещи с родители и учители, което е предпоставка за тяхната ефективност и възможност за обхващане на всички заинтересовани страни в процеса на превенция на рисковото поведение на учениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Дружеството на троянските художници гостува в Севлиево

На 14 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево ще бъде открита изложба на Дружеството на троянските художници. Това е представителната изложба на дружеството с богато многообразие от стилове.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на произведения в от живопис, пластика, керамика и иконопис, създадени от ръцете на творците от Троян.

снимка: Община Севлиево

Посетителите на художествената галерия ще могат да разгледат творби на известните керамици и живописци от Троян като Цветан Донковски, Цвятко Дочев и Енчо Ганковски.

Дружеството на троянските художници е сред най-известните у нас. Експозицията с произведенията им ще остане в галерията до средата на декември, когато пък ще бъде открита коледната изложба на севлиевските художници и приложници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица