Култура, Новини|16.01.2017 15:10

Драматичен Театър „Рачо Стоянов ” в подкрепа на Хитрино

снимка: ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

Драматичен Театър „Рачо Стоянов” – Габрово се включва в кампанията на институции и дейци, свързани с изкуството и културата, за подпомагане на пострадалите от трагедията в Хитрино.

снимка: ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

На благотворителната инициатива театърът ще посвети представлението на „Двама на люлката” на 26 януари 2017 година.

снимка: ДТ "Рачо Стоянов" - Габрово

снимка: ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово

„Двама на люлката” е най-новият, премиерен спектакъл на ДТ „Рачо Стоянов”- Габрово. Постановката е на Невена Митева, а в ролите влизат актьорите Надежда Петкова, Васил Грънчаров, Адриана Димова и Димитър Петров. Музикалната картина е на Никола Маринов, а костюмите са дело на Снежанка Бенчева. Пиесата от Уилям Гибсън е един от най-стойностните текстове в американския театър на ХХ век.

По време на представлението на 26.01.2017 г., във фоайето на театъра ще бъдат поставени урни в които гражданите да могат да оставят своето дарение. Освен това театъра се обръща и към всички фирми в града, които да подкрепят инициативата „Изкуството на помощ”. Те могат директно да се свържат с представители на театъра за да направят своите дарения. В края на представлението ще бъде обявена събраната сума и имената на най-големите дарители.

„Изкуството може да не направи директно хората по-добри, но със сигурност може да ги направи съпричастни към болката и страданието на другите”.

Датата :26 януари Часът :19 Мястото: Драматичен Театър „Рачо Стоянов”- Габрово
Телефон за контакти: 0899600324

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар