Свържи се с нас

Икономика

Габрово с интерес към корейска Програма за обмен на знания

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово заяви интерес за включване в Програмата за обмен на знания /KSP – Knowledge Sharing Program/ на Корейския институт за развитие и Министерството на стратегията и финансите на Република Корея.

Новината съобщиха от габровската общинска администрация. Водещата тема е засилване на икономическото развитие на Габрово чрез интелигентна специализация на региона.

Дефинирани са три области с възможност за консултации и ползване опита на корейската страна: развитие на конкурентен бизнес, базиран на предприемачество, нови технологии, публично-частни партньорства и индустриални иновации; създаване на условия за добра бизнес среда, ангажирайки специалисти от научно развойната дейност; изграждане на капацитет с помощта на водещи експерти.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Програмата за обмяна на опит на корейското правителство е създадена през 2004 г., за да подпомага споделянето на ноу-хау за икономически растеж на развиващи се страни по света. Програмата е въведена в България през 2014 г., като са реализирани проекти с Министерството на образованието и науката, Института за икономически изследвания към БАН, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Министерството на околната среда и водите и „София Тех Парк“ АД.

През следващата година от сътрудничество с корейски експерти ще могат да се възползват и местните власти.

Габрово има възможност да получи подкрепа за подобряване на инвестиционния климат и стимулиране на иновациите. Дейностите включват разработване на мерки за подкрепа на малките и средните предприятия, развитие на човешките ресурси и провеждане на местна политика за повишаване на предприемачеството.

Съгласно условията за участие в програмата, предложените от Община Габрово тематични области ще бъдат разгледани от Министерството на стратегията и финансите на Република Корея, след което ще бъдат определени окончателните сфери на консултантска помощ.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица