Новини, Общество|02.11.2016 10:05

Съдът отново се включва в образователна програма за ученици

снимка: Симона Иванова, Архив

снимка: Симона Иванова, Архив

За втора поредна година Окръжен съд – Габрово участва в образователната програма сред ученици „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Съгласно концепцията на програмата, одобрена с решение на Висшия съдебен съвет, целта й е да съдейства за обогатяване познанията на младите хора относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в страната.

Наред с това – да спомогне за формиране на правна грамотност у учениците и да повиши степента на спазване на законите. Не на последно място програмата цели и превантивен ефект по отношение детското насилие и другите противоправни прояви сред подрастващите.

През настоящата учебна година Образователната програма в Габрово ще се осъществи сред ученици от Национална Априловска гимназия и ПГТ „Пенчо Семов”. Като лектори по различните теми ще се включат заместник-председателят на Окръжен съд – Габрово Веселина Топалова и съдиите Диана Василева, Галина Косева и Ива Димова.

Занятия от програмата е предвидено да се проведат и в учебни заведения в Севлиево, Трявна и Дряново, с участие на съдии от местните районни съдилища.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар