Кукленият театър открива новия творчески сезон

снимка: Куклен театър - Габрово

снимка: Куклен театър – Габрово

Кукленият театър открива сезона с премиерна постановка по приказката „Вълшебната пръчица“ . Драматург и режисьор е Николай Бояджиев, в образите на героите влизат Илона Господинова и Симеон Тодоров, актьори в театъра едва от последния сезон.

Това е една история, която отразява истинския живот на хората, разкрива силата на доброто, на саможертвата, поставя въпроса за ценностите – обобщава режисьорът. Той съпоставя реалността с един друг свят, в който всичко е прекрасно и на мястото си. Вълшебната пръчица прави чудеса, но има истинска мощ когато е в добри ръце, а попаднала при хората, устремени към пари и охолен живот, престава да свети. Финалът убеждава, че в усилията си да постигнем материалното, притъпяваме сетивата си за доброто и красивото. Важно е децата да имат такива примери и чрез приказния сюжет да видят двата различни свята, разсъждава режисьорът на новата постановка за детска публика, който за пръв път поставя пиеса на габровска сцена.

В представлението Илона Господинова и Симеон Тодоров са разказвачи, играят зад кукли, и единият и другият се превъплъщават в различни роли – на деца и старци, за да разкажат историята откровено, защото децата трудно могат да бъдат излъгани, убедени са младите актьори.

Сценографията и куклите за новата постановка са дело на Наталия Гочева, музиката е композирана от Георги Гарчов.

Премиерата на „Вълшебната пръчица“ ще е на 18 септември, неделя, от 11 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар