Новини, Общество|11.08.2016 14:07

Габрово – част от Националната лятна антиспин кампания

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За тринадесета поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, стартира Национална лятна АНТИСПИН кампания.

Лятната кампания за безплатно изследване и консултиране за ХИВ ще продължи до 15 септември 2016г.

Инициативите за тестване за ХИВ по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

Тенденцията сочи, че 63% от новорегистрираните ХИВ–позитивни лица са научили положителния си резултат в 19-те кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ (КАБКИС) и в 17-те мобилни медицински кабинети за цялата страна.

Тъй като на територията на област Габрово, не функционира КАБКИС, по време на кампанията през месеците август и септември всеки желаещ може да се изследва бързо, анонимно и безплатно всеки делничен ден от 8.30 до 12.00 ч. в Микробиологичната лаборатория на Регионална здравна инспекция – Габрово, ул. „Райчо Каролев” № 2.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар