Култура, Новини|28.04.2016 9:15

Ако не искаш свекървата да ти избоде очите с хвалби, изпиши й великденските яйца

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

Рецепта с ценни съвети към всяка снаха получават от днес посетителите в ЕМО „Етър“. На Велики четвъртък в музея има свободен вход за посетители, а в Изложбената зала могат да се видят едни от най-красивите боядисани яйца.

Ето част от рецептата, която посетителите (и особено посетителките, които чувстват, че имат какво да кажат на своята свекърва, но още не са намерили подходящите аргументи) ще получат:

„На Велики четвъртък стопанката на дома ставала преди изгрева на слънцето. Думите и действията й били ритуални и имали смисъл за благоденствието на къщата и семейството“, става ясно от написаното в рецептата.

От ЕМО „Етър“ са наясно с нравите днес, затова добавят:
„Вие сте съвременна жена, която си е взела почивен ден, така че изгревът на слънцето не влиза в плановете Ви. Гледайте все пак към обяд да сте изпили кафето си и да започнете боядисването.

Яйцата се сваряват. Вероятно неведнъж Вашата свекърва Ви е натяквала, че не готвите добре. Това не е така, с едни яйца можете да се справите, но все пак запомнете, че великденските се варят седем минути“.

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

Съветите, които снахите могат да получат за екологично и автентично боядисване на яйца завършват ясно и точно: „Ако не искате свекървата да Ви избоде очите, хвалейки се със своите съвременни яйца, изпишете й великденски яйца с рецептите на нейната свекърва“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар