Новини, Общество|25.04.2016 11:20

Гости от Аалст посетиха Дневния ни център

IMGP1569

Група от пет младежи и техните преподаватели от училище Хоризонт от белгийския град Аалст, водени от Почетния Консул на България в Източна Фландрия Вили Ван Импе, посетиха Дневния център за възрастни хора с увреждания в квартал Бичкиня в Габрово.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Визитата на белгийските гости бе в рамките на втората фаза на проект „Работилница за млади – възрастни с ментални увреждания“, финансиран от Провинция Източна Фландрия, съфинансиран от Лаянс клуб Габрово и белгийската фондация „Хора в помощ на България: Аалст – Габрово“, която се проведе от 18 до 22 април.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В програмата им на габровска почва бяха включени техни участия в арт ателиета, работа с вълна, дърво и хартия, а от изработените съвместно с потребителите на Дневния център изделия бе организирана изложба.

IMG_7651

„Проектът доказва, че независимо от езиковата бариера хората с увреждания намират език и изява чрез творчеството, което правят заедно. Изложбата показа уменията и емоцията всеки да изрази себе си“, каза Марияна Башева от Клуб “Приятели на Белгия”.

IMG_3435

След приключването на творческата работа в арт ателиетата г-жа Росица Димитрова, управител на Дневния център, връчи сертификат на всеки участник.

IMG_7647

На среща с кмета на Габрово Таня Христова, белгийските партньори споделиха, че предстоят им в Габрово ги е обогатил професионално и емоционално, като са инициирани новини идеи за бъдещи проекти.

IMG_7638

IMG_7642

IMG_7643

IMG_7646
Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар