Свържи се с нас

Крими

Дилър на марихуана влиза „на топло“ за три години

Published

on

IMG_2847

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, постановена на 22 април, състав на Окръжен съд – Габрово, председателстван от съдия Костова, осъди Д.П. от Габрово на лишаване от свобода за държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 7 април 2014 година на публично място – пред дискотека в централната част на Габрово, държал с цел разпространение 0,145 грама марихуана, на обща стойност 0,87 лева.

За извършеното престъпление габровецът бе осъден на 1 година лишаване от свобода, което наказание да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

С оглед събраните по делото доказателства съдът призна подсъдимия за невинен в това по същото време и на същото място да е държал с цел разпространение още 0,163 грама марихуана, поради което го оправда в тази част от повдигнатото му обвинение.

Тъй като престъплението по настоящата присъда е извършено през изпитателния срок на предходно условно осъждане на подсъдимия (по НОХД № 45 по описа на Габровски окръжен съд за 2013 г. – за отглеждане на растения от рода на конопа и разпространение на наркотични вещества), на основание чл.68 ал.1 от НК съдът приведе в изпълнение и наказание от още две години лишаване от свобода, което следва да бъде изтърпяно от Д.П. при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Крими

Междусъседски спор в Габрово завърши със стрелба и закана за убийство

Published

on

Междусъседски конфликт в Габрово завърши със стрелба и закана за убийство, а по случая е образувано досъдебно производство.

По първоначална информация на 4 юни, около 16.15 часа възникнал спор между съседи. Мъж на 56 години отправил заплахи към свой съсед, след което произвел изстрел с газов пистолет.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия извършителят била задържан. Оръжието му било иззето.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица