Свържи се с нас

Крими

Специализирана полицейска акция в Габрово

Published

on

От 10.00 часа вчера, 16 юни, на територията обслужвана от габровската полиция, в кварталите „Смирненски“, „Дядо Дянко“, комплекс „Христо Ботев“, „Северна индустриална зона“ и „Градище“ се провежда специализирана полицейска операция, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Целта е противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, престъпни посегателства върху личността и собствеността на гражданите, и прояви против обществения ред.

Във връзка с целите на операцията се извършват полицейски проверки за установяване на МПС и лица, съпричастни към извършени престъпления, или склонни към извършване противообществени прояви и нарушаване на обществения ред.

Лица и моторни превозни средства, обявени на общодържавно издирване, незаконно пребиваващи на територията на общината лица, както и лица, склонни към извършване на престъпления, жители на други областни центрове, нарушители на Закона за движение по пътищата, Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Наредби на Общината и други нормативни актове, са сред останалите приоритети на акцията.

По време на операция ще се извършват и проверки за кражби на: селскостопанска продукция, животни, незаконен добив на дървесина (дърва за огрев), кражби от електропреносната мрежа, и търговия с живи животни, суровини и храни от животински произход, извършвани без съответните документи.

От Областната дирекция на МВР – Габрово призовават гражданите стриктно да изпълняват разпорежданията на служителите на МВР, да спазват законите и общоприетите норми, както и да не нарушават обществения ред!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха под стража извършителя на грабеж

Published

on

Състав на Окръжния съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж от Габрово, с инициали А.К., обвинен в извършване на грабеж, при условията на опасен рецидив.

Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 5 юни 2020 г. в Габрово, при условията на опасен рецидив, противозаконно отнел лек автомобил „Рено“ от владението на мъж от севлиевското село Батошево като употребил за това сила.

От анализа на събраните до момента доказателства съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че А.К. е извършил престъплението, за което е обвинен. Наказуемо от закона с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Съдебният състав счете, че е налице и другата законова предпоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно – наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, за да осуети започнатото срещу него наказателно преследване или да извърши престъпление.

Предвид изложеното съдът уважи искането на прокуратурата и постанови „задържане под стража” по отношение на А.К. Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Непълнолетна имала общо с тегленето на пари от картата на възрастен мъж

Published

on

Вчера, 7 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на РУ – Дряново е установена 15-годишна жителка на града, за която са налице данни, че е съпричастна с извършена транзакция чрез чужд платежен инструмент – дебитна карта, собственост на търговска банка, издадена на името на 67-годишен местен жител.

Неправомерното теглене на сумата от 300 лева, е извършено от непълнолетната месец по-рано – на 7 юни в Дряново. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Търсиха наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата, е била проведена през миналата седмица на територията на Севлиево.

В хода акцията са били проверени 202 моторни превозни средства, 366 души, шест училищни дворове и три градски парка.

В резултат на полицейските действия са установени двама извършители на престъпления по линия „наркотици“, срещу които са образувани наказателни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица