Свържи се с нас

Новини

Неделната по футбол рестартира със зрелищни мачове

Published

on

Със зрелищни и атрактивни мачове се завърна Английската неделна лига по футбол на Габрово. Още в откриващия двубой бяха отбелязани цели десет гола.

снимка: АНЛ – Габрово

„Копакабана“ се наложи над „ФК Орлите“ с 9:1. Два гола за успеха отбеляза Климент Велев, а по един добавиха Николай Митев, Михаил Михалев, Ивайло Райнов, Владислав Макавеев и Пламен Меразов. Дойно Тихов и Тихомир Станев от „ФК ОрлитеЮ поразиха собствената си врата, а почетният гол за тима вкара Андриян Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

Във втората среща „Мърси“ надделя над „Рио“ с 8:3. С хеттрик се отчетоха Божидар Василев и Христо Христов, а по веднъж се разписаха Боян Димов и Цветан Енчев. За „Рио“ точни се оказаха Здравко Христов, Николай Дончев и Мартин Ширтев.

снимка: АНЛ – Габрово

В дербито на кръга, „Ресторант Еделвайс“ обърна „Pasta Gabrovo“, след като губеше с два гола. За „Pasta Gabrovo“ точни бяха Станислав Събев и Румен Радков. През втората част Милен Панчев намали, а с два гола Иван Лесев донесе победата за своите.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща от 17-я кръг, „Палаузово БТ“ надделя над „Идеал Стандарт Видима“ с 3:0. Усилията на своите съотборници материализира Павел Велчев, който отбеляза и трите гола в мача. Срещата завърши няколко минути по – рано от предвиденото, заради разразилата се гръмотевична буря, придружена с пороен дъжд. В интерес на здравето на всички, двата отбора, заедно със съдията на мача, стигнаха до единственото разумно решение, мачът да приключи.

След 17 изиграни кръга, начело на класирането е „Ресторант Еделвайс“ с 40 т., следван плътно от „Копакабана“ с 38 т. Трети е „Палаузово БТ“ с 33 т., пред „Мърси“ с 31 т и „Pasta Gabrovo“ с 30 т. На шесто място са „ФК Орлите“ с 18 т., следвани от „Идеал Стандарт Видима“ с 9 т. и „Рио“ без спечелена точка.

В голмайсторската листа също е изключително интересно. Начело са Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ и Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с по 28 гола, следвани от Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 25 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 21 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 19 гола и др.

Тази неделя, 21 юни, предстоят мачовете от поредният 18-ти кръг на АНЛ – Габрово. Ето и програмата за тях:
15.00 ч. Pasta Gabrovo – Мърси
16.00 ч. Ресторант Еделвайс – Палаузово БТ
17.00 ч Идеал Стандарт Видима – Копакабана
18.00 ч. ФК Орлите – Рио

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица