Свържи се с нас

Крими

Изпоналовиха четирима без книжки, а пети – „закова“ дрегера на 2 промила

Published

on

Четирима водачи бяха хванати да управляват моторно превозно средство, без задължителното свидетелство или категория за това, а пети бе установен да шофира в нетрезво състояние. Това става ясно от полицейската сводка за днешния ден.

И петте нарушения са били установени от 23 до 25 април в Севлиево и малките населени места на общината.

Първи бил хванат 34-годишен мъж от севлиевското село Душево, който седнал да управлява колесен трактор без регистрационна табела. Нарушителят бил проверен от екип на полицията в четвъртък, около 15.30 часа.

От направените справки в информационните масиви на МВР било установено, че водачът е правоспособен, но не притежавал свидетелство за управление на МПС от съответната категория, както и че управляваният от него трактор бил с прекратена регистрация.

По случая е започнато досъдебно производство срещу водача, за управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

По същото време, но в село Градница служители на севлиевската полиция спрели за проверка мотопед, който бил без поставена регистрационна табела с посочен номер на рама, управляван от 47-годишен, неправоспособен местен жител.

При извършената справка органите на реда установили, че моторното превозно средство било с прекратена регистрация. По случая е започнато досъдебно производство срещу водача, за управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Третият, хванат „в крачка“, бил установен на следващия ден, в петък (24 април). Около 09.40 часа в село Шумата, когато полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, който бил без поставени регистрационни табели.

Колата била управлявана от 22-годишен, неправоспособен местен жител. На местопроизшествието веднага бил извършен оглед, при който полицейският екип установил номера на рамата на моторното превозно средство.

По случая е започнато досъдебно производство срещу водача, за управление на моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Досъдебно производство е започнато и срещу 24-годишен жител на село Малки Вършец. Разследването срещу него се провежда по два състава от Наказателния кодекс, свързани с управление на моторно превозно средство.

В събота, около 18.50 часа, водачът бил спрян за проверка от полицейски екип при управление на мотоциклет ,без поставена на него регистрационна табела. От справка в информационните масиви на МВР било установено, че той не притежавал свидетелство за управление на МПС и управлявал мотоциклета в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС, без съответното свидетелство за управление.

Допълнително било изяснено още, че превозното средство било с прекратена регистрация, и не е регистрирано по надлежния ред. След приключване на работата по наказателното производство, материалите по него ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Севлиево.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Пияният шофьор, който ще бъде лишен от книжката си и ще трябва да заплати солена глоба, бил спипан също в събота, но в района на улица „Васил Левски“ в Севлиево. Той бил спрян за проверка около 20.20 часа, тъй като автомобилът му криволичел по пътя.

Веднага щом свалил прозореца си, за да представи на полиците своите документи, наквасеният до безобразие 33-годишен севлиевец бил изобличен, тъй като от него се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Поклащайки се, пияният като талпа водач успял някак да надуе дрегера, чийто дисплей изписал данни от 2,00 промила, които „подпечатали“ лишаването му от правоспособност и солена парична глоба.

На „подпийналия“ бил съставен акт за установяване на административно нарушение и издаден талон за медицинско изследване, но той се възползвал от правото си да не дава кръв за химически анализ.

След приключване на работата по наказателното производство, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Осъдиха на 2 години плашилия с отмъщение затворник

Плашилият с отмъщение затворник пак ще влиза в пандиза.

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес, 21 септември, състав на Районния съд осъди мъж от Габрово на 2 години лишаване от свобода за извършено хулиганство.

Съдът призна подсъдимия С.Б. за виновен в това, че на 16 юни 2020 г., при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, в заведение за бързо хранене на ул. „Николаевска“ и във фирмено помещение на ул.“Ванче Михайлов“ в Габрово, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото (ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА СИ ПРИПОМНИТЕ ОТТУК).

Видно от доказателствата по делото С.В. крещял на висок глас, отправил закани и обиди към присъстващи лица, ударил и счупил две стъкла на фирменото помещение.

За горепосоченото престъпление и на основание чл.325 ал.5 вр. с ал.1 вр. с чл.29 ал.1 б.“б“ вр. с чл. 26 ал.1 от НК във вр. с чл. 58а ал.1 от НК С.Б. бе осъден на 2 години лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция – по чл.371 т.2 от НПК, като подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съгласно закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното на подсъдимия наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Дрогиран с пико и амфетамин подкара кола

Published

on

28-годишен от севлиевското село Градница се раздели и със свидетелството си за правоуправление, след като бе хванат да шофира „нашмъркан“ с амфетамин и пико.

Дрогираният водач бил установен на 17 септември, около 18.30 часа на ул.“Васил Левски“ в населеното място, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава полицейски служители от РУ – Севлиево спрели за проверка лек автомобил, управляван от 28-годишния местен жител.

При извършената проверка за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на амфетамин и метамфетамин.

Във връзка със случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. Действията по разследването се провеждат под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Работник пострада при злополука

Published

on

48-годишен мъж пострада при трудова злополука в Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на 17 септември, около 11.50 часа. Работникът е черепно-мозъчна травма.

По първоначални данни, той е пострадал в следствие на падане от стълба, по време на извършване на ремонтна дейност.

Пострадалият бил транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ „Д–р Тота Венкова“ – Габрово, без опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 134, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица