Свържи се с нас

Новини

МБАЛ – Габрово показа закупената или дарена апаратура (снимки)

Published

on

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово представи закупената с дарителски средства или дарена медицинска апаратура, за справяне с епидемията от КОВИД – 19. Габровската болница избра да направи това през социалната мрежа.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Със средствата, постъпили от дарители, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ продължава да обезпечава нуждата от извънредни мерки в болницата за справяне с кризата.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

„Продължаваме набавяне и на нужните лични предпазни средства и дезинфектанти за персонала, и осигуряване на безопасното лечение на всички наши пациенти. Ръководството на лечебното заведение благодари на всички дарители и ще продължим да ви информираме за изразходените средства“, написаха на профила във фейсбук от лечебното заведение.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

По решение на ръководството на болницата, в ред на получаване, бяха обявени дарителите само с фамилни имена и без размер на даренията, тъй като за здравната институция всеки жест на помощ е важен.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

МБАЛ – Габрово благодари за паричните дарения до 16 април на: Г-жа Гъдева, г-н Христов, г-н Георгиев, г-жа Христова, г-н Добрев, г-жа Славчева, г-жа Ботева, г-жа Генчева, г-жа Стефанова, г-н Христов, „Ферексим“ ООД, „Подемкран“ АД, „Алфрида Пеев“, „Пътстрой Габрово“, ЕТ „Илва Ил. Йорданова“, съдии Окръжен съд , „Сървей Груп“ ЕООД.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Дарено е медицинско оборудване от „Пластформ“, осигурили аспиратор и ларингоскоп. „Импулс“ АД и „Паркове и озеленяване“ закупиха видеоларингоскоп, „Кока – кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ предоставиха 1 440 литра безалкохолни напитки, а „Нестле България“ – кафе и чай.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

„Фирма Мак“ продължава да помага на болницата в Габрово със защитно облекло, от висок клас за многократна употреба. Господин Петър Петров направи лично дарение на хранителни продукти за целия дежурен персонал по Великденските празници.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Семейство Боевски предостави 5 кашона габровски пестил за здравните работници на лечебното заведение и то именно на професионалния им празник. Ресторант „Картал“ е в готовност да поеме вечерята на екипа, който ще остане постоянно на работа при хоспитализация на болен за интензивно лечение. Господин Иларионов чрез Ротари клуб дари съвременен клас компютърно оборудване.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

„Бъдете здрави и останете вкъщи! Заедно ще се справим!“, споделиха още от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица