Свържи се с нас

Спорт

Н.Григоров: „Готови сме за истинска битка”

Published

on

На 17.11.2010г. от 18.00ч. в спортна зала „Орловец” най –  титулованият мъжки волейболен отбор на Чехия и новакът в нашето първенство „КВК Габрово” се изправят  един срещу  друг във втория кръг на европейския клубен турнир „GM Capital CEV Challenge cup”. „Очертава се много тежка битка за нас. Отдаваме сериозен респект на постиженията на „Дукла”. Въпреки, че сме нов клуб и нямаме тяхната сериозна история и визитка, обаче ще направим всичко по силите си, за да преодолеем чешкия шампион. Готови сме за истинска битка”, каза преди срещата президентът на „КВК Габрово”  Николай Григоров. В залата се очакват над 1000 зрители да подкрепят габровския отбор.

Новини

Две купи и три златни медала за шахматистите ни от престижен турнир

Published

on

С две купи и три златни медала се завърнаха шахматистите Борислав Стоев, с треньор Димитър Серафимов, и Иван и Диана Екимови, с треньор Емил Петков, от престижен шахматен турнир в Ловеч, който беше открит лично от кмета на Общината и в който се състезаваха близо 60 деца.

Купа и златен медал спечели 13-годишният Борислав Стоев, който постигна 5,5 от 7 точки и заслужено се нареди първи, в категорията до 14 години и четвърти в генералното класиране.

Купа и златен медал спечели и 8-годишният Иван Екимов, с 5 от 7 точки и се нареди първи в категорията до 10 години и седми в генералното класиране.

Златен медал донесе и 9-годишната Диана Екимова в категорията на 10-годишните при момичета.

Зареди още

Новини

Световно злато за Александър Савеков и Преслава Драганова

Published

on

Двамата възпитаници на габровския клуб по спортни танци „Ритмика“ и техните горди треньори – семейство Жекови, станаха първите българи световни шампиони по учебна програма в стандартните танци, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Титла беше спечелена на шампионата проведен в град Пиеве Ди Ченто, Болония, Италия. Александър е на 15 години, а Преслава е на 14. Танцуват от 6-годишни, а заедно като танцова двойка са от 2016-та, вече 8 години. През този период имат зад гърба си редица постижения и над 100 състезания в България и чужбина.

Първият им медал като двойка е от 2017-та, когато Александър е на 9 години, а Преслава на 8. Те са десетобойци и това е най- трудният избор в този спорт, но се справят чудесно.

Състезават се в два стила: Латиноамерикански танци – самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв; Стандартни танци- английски валс, танго, виенски валс , слоу фокстрот и куик степ.

Имат множество завоювани отличия за града и страната ни, в т.ч. и в накой от най-големите и престижни състезания в Италия, Румъния, Гърция.

На Световното първенство в Шладминг (Австрия) през миналата година отбелязаха исторически успех за страната ни, като заеха престижното шесто място в категорията до 16 години. От тази година Александър Преслава Драганова са част от националния отбор по спортни танци на България.

Зареди още

Новини

„Янтра“ отстъпи при гостуването си в Радомир (видео)

Published

on

След успешната серия от победи, спряна миналата събота от „Добруджа“, Янтра допусна второ поредно поражение. Съставът на Велислав Вуцов отстъпи като гост на „Струмска слава“ в Радомир с 0:1. Както и в двубоя срещу тима от Добрич, габровският отбор започна разконцентрирано вторите 45 минути и получи гол „от съблекалните“, който в последствие не намери начин да върне.

Близо до изравняването беше Димитър Стоянов, но топката срещна напречната греда. На неравния терен в Радомир „Янтра“ не изигра добър мач, не направи нужното, за да победи и резонно отстъпи на домакините.

Константин Иванов отпадна от стартовия състав заради контузия и в центъра на защитата се завърна Цветелин Радев, който пък дълго време се възстановяваше от травма. Той си партнираше с Петър Вуцов. Димитър Стоянов излезе вместо Валентин Цветанов на левия бек, а на десния започна Божидар Томовски.

Останалите в титулярните 11 на Велислав Вуцов бяха Борис Груев на вратата, Петър Казаков, Даниел Гаджев, Тони Иванов, Айвън Ангелов, Даниел Младенов и Александър Петров.

През първата част не се случи почти нищо интересно. На тежкия терен преобладаваше битката, а домакините създадоха по-добрите ситуации. Борис Груев улови удари на Антонио Ласков и Мартин Стоилов, няколко изстрела минаха покрай вратата му. „Янтра“ се отчете със слаб шут на Тони Иванов след пряк свободен удар и една пропусната възможност от Дани Младенов в края на полувремето. Секунди след подновяването на играта за втората част съставът ни получи гол. След центриране отдясно, топката стигна до Борислав Николов и капитанът на домакините от близо преодоля Борис Груев за 1:0.

„Янтра“ опита натиск, но той беше доста хаотичен. В 66-ата минута Петър Казаков от границата на наказателното поле шутира над вратата. В 71-ата домакините като по чудо не реализираха втори гол. Евгений Илиев проби до аутлинията, като елиминира и Груев, и подаде на Стелиън Георгиев, но той не успя да нанесе удар към опразнената врата, а след това Николов беше блокиран от Радев.

Най-добрата възможност на „Янтра“ за изравнителен гол дойде в 73-ата минута. Влезлият като резерва Велислав Василев намери с добро центриране Димитър Стоянов пред вратата на домакините и бранителят нанесе удар с глава отблизо, но топката се отби в напречната греда.

В даденото от рефера 4-минутно продължение Тони Иванов се строполи в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Мартин Костов, но реферът Любомир Вушовски прецени, че няма основание да отсъди дузпа, а заради протестите си треньорът на Янтра Велислав Вуцов получи поредния си жълт картон.

Във временното класиране „Янтра“ слезе с едно място надолу и вече е на шеста позиция. В първенството предстои пауза заради националните отбори, а следващият мач на тима е домакинство на третия в класирането – „Монтана“. Срещата е на 1-ви април.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица