Свържи се с нас

Спорт

Н.Григоров: „Готови сме за истинска битка”

Published

on

На 17.11.2010г. от 18.00ч. в спортна зала „Орловец” най –  титулованият мъжки волейболен отбор на Чехия и новакът в нашето първенство „КВК Габрово” се изправят  един срещу  друг във втория кръг на европейския клубен турнир „GM Capital CEV Challenge cup”. „Очертава се много тежка битка за нас. Отдаваме сериозен респект на постиженията на „Дукла”. Въпреки, че сме нов клуб и нямаме тяхната сериозна история и визитка, обаче ще направим всичко по силите си, за да преодолеем чешкия шампион. Готови сме за истинска битка”, каза преди срещата президентът на „КВК Габрово”  Николай Григоров. В залата се очакват над 1000 зрители да подкрепят габровския отбор.

Новини

Купа и златен медал донесе Иван Екимов от шахматен турнир в София

Published

on

8-годишният състезател на ШК „Орловец 1997“ Иван Екимова спечели купа „Ан Пасан“ и златен медал в Десетия шахматен турнир „Ан Пасан“ за деца до 12 години.

Иван постигна 5 победи от 7 партии и заслужено се нареди първи сред 8-годишните и пети сред всички 42 деца до 12-годишни възраст от цялата страна.

Зареди още

Новини

Стадион „Априлов“ ще бъде цялостно ремонтиран

Published

on

Предстои основен ремонт на стадион „Априлов“ в Габрово. Това съобщиха от Община Габрово.

С проекта ще се подобрят условията за провеждане на тренировъчен процес на габровските клубове и ще могат да се провеждат мачове от детско-юношеските първенства и лекоатлетически състезания.

Съоръжението и прилежащите му площи не са в добро състояние, липсва дренажна система и отводняване на терена и пистата.

Източната страна на имота, в който се намира стадиона, се нуждае от укрепване.

Необходимо е изграждане на обслужващи помещения, трибуни, нова ограда и осветление.

Обектът е част от Инвестиционната програма към държавния бюджет, уточняват от администрацията на кмета Таня Христова.

Зареди още

Новини

Яна Петкова с впечатляващо представяне на международен турнир

Published

on

Яна Петкова, талантливата плувкиня от Габрово, представяща СК „Викинг 2008“ – Севлиево, постигна отлични резултати на престижния международен турнир „Бриз – Иван Стойчев“, който се проведе в Бургас от 11-ти до 13-ти октомври 2024 г.

В надпреварата взеха участие 972 състезатели от 59 клуба, включително представители на България, Румъния, Молдова, Турция и Косово. Яна се състезава в група С (13-14 год.) и записа впечатляващи лични постижения.

Тя завърши на престижното 4-то място в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай, зае 10-то място на 100 м свободен стил и 13-то на 50 м свободен стил. Тези успехи вдъхват увереност за предстоящото ѝ участие в Държавното първенство на 25-метров басейн през ноември.

От януари 2025 г. габровската плувкиня ще продължи развитието си в НСК „Олимп“ – София, където ще преследва нови успехи и сбъдва мечтите си.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица