Новини, Спорт|14.06.2019 16:31

Футболните клубове в Габрово си стиснаха ръцете

снимка: Община Габрово

В годината, в която отбелязваме 100 години габровски футбол, ръководствата на водещите футболни клубове в града решиха да се обединят в името на най – масовия спорт, информираха от местната общинска администрация.

Днес, 14 юни, на среща при кмета Таня Христова, присъстваха съветници от постоянната комисия по Младежта и спорта към Общински съвет – Габрово, футболни деятели, президенти и членове на действащите футболни клубове в града.

Кметът Таня Христова сподели, че обединението е добър модел, който точно в този момент излъчва изключително позитивни послания в целия град и ще допринесе за утвърждаване на авторитета и самочувствието на габровския футбол.

снимка: sport-gabrovo.com

Община Габрово ще припознае един футболен клуб, който ще е с изцяло нов управителен съвет и ще канализира финансовия си ресурс за подпомагане дейността на новосформирания спортен клуб, което ще му даде право за използване на спортно – техническата и материална база приоритетно.

В следващите дни клубовете следва да свикат Общи събрания на Управителните си съвети, които да вземат решения за по – нататъшните си действия, които трябва да завършат с обединение, за да може в началото на сезона Габрово да участва в мачовете за лигата с един отбор.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Коментар

  • Добро решение,но трудно ще се реализира.Всеки ще иска да кара влака.Не знам как ще се разберат.Дано да проявят разбиране в името на общата цел.2020година ще се навършат 30 години от последното влизане на Янтра в А група.

Напиши коментар