Свържи се с нас

Новини

Д-р Ванина Ганева се присъединява към екипа на Dental Place Rocket

Published

on

Dental Place Rocket обявява с голяма радост, че доктор Ванина Ганева се присъединява към екипа на денталния кабинет. Доктор Ганева притежава богат опит и знания в областта на стоматологията и ще внесе финес и допълнителен капацитет към всички активности в кабинета като дясна ръка на д-р Иво Априлов!

Д-р Ванина Ганева завършва Френската гимназия в София, след което продължава образованието си в Медицинския университет във Варна, където се дипломира като лекар по дентална медицина, специалност зъботехника и дентална медицина.

Д-р Ганева проявява голям интерес към лечението на кариеси и решаването на проблемите с венците. Работи в сферата на кариесологията, протетиката, пародонталното лечение, лечението с алайнери и избелването на зъби, прилагайки най-модерните стоматологични практики и използвайки най-висококачествените материали.

Един от основните ѝ приоритети е да насърчава пациентите си да подобряват оралната си хигиена и да ги образова по темата с цел предотвратяване появата на пародонтални заболявания и кариеси. Всеки пациент получава индивидуално отношение, а към зъболечението му се подхожда чрез персонално изготвен план.

Благодарение на нейния опит в зъботехниката, д-р Ганева помага също така за развиване дейността и възможностите на дигиталната лаборатория на д-р Иво Априлов.

В Dental Place Rocket се говори на български, английски и френски език, което предоставя на всички пациенти възможността да се чувстват комфортно и добре информирани по време на посещенията си в кабинета, а екипът посреща всеки пациент с готовност да му помогне по най-подходящия начин според неговия клиничен случай!

Отскоро кабинетът предлага и поставяне на единични циркониеви корони в рамките само на един ден! Това е бърза и висококачествена услуга за заети хора, с която ще решите проблема си без да губите излишно време. Циркониевите корони имат отлична естетика и са неразличими от естествените зъби като същевременно притежават изключителна здравина и устойчивост, което ги прави силно предпочитан избор в подобни случаи и не само. Освен това циркониевите коронки са много по-устойчиви от металокерамичните такива и не предизвикват алергични реакции, благодарение на 100-процентовата биосъвместимост на циркония.

Присъединяването на д-р Ганева към екипа е голяма стъпка напред в развитието на Dental Place Rocket, който се утвърждава все повече като предпочитано място от пациенти, търсещи висококачествени стоматологични услуги в областта и страната.

Ако искате да си запазите час в кабинета, можете да ни пишете във Facebook страницата на Dental Place Rocket или да ни се обадите на 088 803 6313.

Последвайте ни и в социалните мрежи:
Линк към страницата във Facebook – https://www.facebook.com/Rocketdental/
Линк към страницата в Instagram – https://www.instagram.com/dental_place_rocket_/
Прочетете повече за денталната имплантология на сайта ни – https://dentalplacerocket.com/dental_implantology/

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица