Свържи се с нас

Новини

Габриела Христова от Априловската гимназия с национална диплома за отличен успех

Published

on

Габриела Ивелинова Христова, възпитаник на Национална Априловска гимназия, бе удостоена с диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката.

Дванадесетокласничката е единствената от област Габрово, завършваща своето средно образование с пълни шестици по всички учебни предмети, както и на държавните зрелостни изпити.

Показаните от нея постижения са резултат на отличната подготовка и обучение през годините в Национална Априловска гимназия. Те я наредиха сред 25-те зрелостници от 19 училища в цялата страната, които получават национална диплома.

Габи завърши гимназиалния етап на образованието си през месец май, профил „Английски език с втори чужд испански“. Неин класен ръководител и преподавател през 5-те години учене в НАГ е учителят по английски език г-жа Росица Русева.

Талантливото момиче постигна две пълни шестици на държавните зрелостни изпити, а през учебната 2021/2022 година спечели и Първо място на националната олимпиада по английски език. Освен това Габи бе наградена и със Специалния отличителен знак на НАГ, представляващ плакет, който се присъжда за отличен успех и особен принос.

В края на учебната година абитуриентката получи традиционната стипендия на Женското благотворително дружество „Майчина грижа“.

Успехът на дванадесетокласничката при тазгодишното ѝ участие на олимпиадата по английски бе предшестван отново с първо място, заслужено спечелено и през учебната 2020/2021 г.

Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката се връчва всяка година и е признание за високите постижения на ученици от българските училища.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица