Свържи се с нас

Новини

Трявна ще отбележи 2 юни

Published

on

На 2 юни България чества Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на страната ни. По традиция чествания в памет на великия поет-революционер и на всички славни знайни и незнайни воини се провеждат на различни места у нас.

Трявна ще отдаде своята почит тържествено пред паметника на големия български революционер Ангел Кънчев в града с начален час 11.40 ч.

Кметът на община Трявна ще отправи своето слово за делото, саможертвата и безсмъртието на незабравимия Ботев, след което с председателя на Общински съвет – Трявна инж. Стефан Петров ще поднесе венец и цветя пред паметника на Ангел Кънчев в знак на признателност и преклонение.

В памет на големия български революционер по традиция в цялата страна точно в 12.00 часа ще прозвучат сирени.

Община Трявна информира всички граждани, че във връзка с честванията за Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България движението в района на паметника на Ангел Кънчев по ул.“Ангел Кънчев” от пресечката с ул.“Уста Генчо” и пресечката с ул.“Възрожденска” ще бъде ограничено от 11:30 ч. до 12:10 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Общинският съвет отпусна средства за най-новата книга на Милка Пурел

Published

on

Общинският съвет отпусна близо 3 500 лева за отпечатване на най-новата книга на Милка Пурел „Какво даде Габрово на България и света“.

Изданието включва истории за живота на талантливи габровци от различни поколения, които прославят Габрово и допринасят за просперитета му.

Желанието на автора и носител на почетния знак на Габрово, е книгата да достигне до максимално много млади габровци.

Самото представяне ще се състои на 4 февруари от 16.00 часа в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Съветниците подкрепиха Годишната програма за развитие на читалищата

Published

on

Съставът на Общински съвет – Габрово подкрепи Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Габрово за 2023 година.

Тя е насочена към обединяване на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, които отстояват ценностната система на обществото в рамките на съществуващото културно многообразие в процесите на всеобхватна глобализация.

Целта на програмата е да подпомогне годишното планиране, организирането и реализацията на комплекса от читалищни дейности, както и да съдейства за повишаване активността на читалищните ръководства за превръщането на читалищата в духовни центрове, работещи в полза на общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Промениха правилника за проекти по Програма Култура

Published

on

Общинският съвет на Габрово прие правилник за съфинансиране на проекти по Програма Култура от бюджета на Общината. Такъв документ, освен че трябва да обслужва интереса на местната общност, има за цел да даде възможност на местните културни оператори да се колаборират с такива, регистрирани на територията на Република България.

Решението бе взето по време на последното редовно заседание на местния парламент.

С приемането на Правилника се очаква увеличаване на конкуренцията между творческите общности при кандидатстване за финансови средства от Община Габрово, максимално разширяване на възможностите пред творците да представят своите проекти, увеличаване на броя на кандидатстващите организации, многообразието и високото качество на културните събития, представяни пред публика.

Община Габрово ще възложи и изработването на Електронна система на Програма Култура като чрез нея ще се подават проектните предложения за кандидатстване, съобразно разпоредбите на настоящия правилник.

Стремежът на Община Габрово е да удовлетвори в максимална степен нуждите на културните оператори и артистите на свободна практика, свързани с възможностите за представянето и реализирането на качествен културен продукт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица