Свържи се с нас

Новини

Откриват в спортна зала Орловец сборен пункт за помощи

Published

on

В Областна администрация – Габрово е разкрит Областен координационен център във връзка с приемането на територията на областта на лица, напуснали Украйна в резултат на водените военни действия.

Центърът се ръководи от областен координатор, който работи в синхрон с всички институции, анализира и обобщава информация, оказва необходимата помощ и подкрепа и работи за максимално привличане на обществен, граждански и бизнес ресурс за решаване на възникнали трудности в процеса на адаптация на пристигналите от Украйна лица.

Към момента на територията на област Габрово са регистрирани общо 110 души – предимно майки с деца на възраст от 2 до 17 години. В община Габрово в т.ч. и няколко села са настанени 87 лица – 22 от тях са в хотелска част на ТУ – Габрово и комплекс „Сигнал“, а останалите са в частни домове.

В Община Дряново са пристигнали 8 души. В Община Севлиево са 13 като част от тях са настанени в хотел „Хелиос“, друга – в частни домове. В частен дом са настанени и двама души в Община Трявна.

Всеки от тях при регистрирането си в „Миграция“ попълва анкетна карта, където отбелязва своите специфични нужди – както материални, така и желание за работа и сфера на дейност, необходимост от обхващане на децата в училище или детска градина.

Областният координатор, заедно с представителите на общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, държавните структури, БЧК, Ротари клуб, Севлиево 21 век, ДТ „Рачо Стоянов“, доброволци от габровските групи за взаимопомощ „Добрини за Габрово“ и „Габровските майки и татковци“ съдействат за своевременно удовлетворяване на нуждите.

От утре, 12 март, в спортна зала „Орловец“ ще бъде открит Сборен пункт за помощи, където по инициатива на „Добрини за Габрово“ всеки ще може да отнесе необходимите продукти за настанените украински граждани като: пакетирани дълготрайни хранителни продукти; консерви; кафе; чай; санитарни материали; домакинска посуда; електрически кани за топла вода.

Продуктите могат да бъдат предавани на служебния вход на спортната зала в делнични дни от 09:00 до 19:00 ч , след което ще бъдат сортирани и разпределяни по направления. Всеки, който има желание да предостави своя апартамент или къща за настаняване, може да подаде информация на областния координатор на имейл helpukraine@gb.government.bg или на тел. +359898815465.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица