Свържи се с нас

Новини

Насърчават социалното включване на хора с увреждания

Предвижда се проектът да продължи 14 месеца и да помогне на хората в участието им в пазара на труда

Published

on

снимка: Община Севлиево, Архив

Община Севлиево и сдружение „Социална подкрепа и информация“ ще си партнират в изпълнението на проект за социално включване в пазара на труда на хора с увреждания.

Проектът „Насърчаване на социалното включване на хора с увреждания в Община Севлиево“ е част от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Неговата стойност е 198 184 лв. като безвъзмездната финансова помощ е 100%.

Основната цел на проекта е насочена към осигуряване на условия за социално включване на пълнолетни хора с увреждания и други уязвими групи от Община Севлиево, чрез разширяване на възможностите им за независим и самостоятелен живот, повишаване на мотивацията и подкрепата за участие в пазара на труда.

По проекта е планирано да се проведат серия от обучения за подобряване на знанията и уменията на хората с увреждания и създаване на възможност за трудова реализация. С изпълнението му се цели да се осигури мотивационна и психологическа подкрепа за хората с увреждания в Общината. Ще бъде подобрено и социалното включване на хората с увреждания и други уязвими групи чрез провеждане на инициативи за активно участие в обществото.

Дейности по проекта включват идентифициране на хората с увреждания за включване в дейности и обучения. След това на тези лица ще бъде осигурена мотивационна, психологическа или друг тип подкрепа според техните собствени потребности.

Предвидени са обучения на хората за придобиване на ключови компетентности, съгласно Европейската квалификационна рамка за учене през целия живот. Допълнително ще се проведат и още инициативи за активното участие в обществото на хората с увреждания, както и на другите уязвими групи.

Чрез изпълнението на проекта ще се подобрят условията за развиване на потенциала на пълнолетни лица с увреждания, както и възможностите за социалната им интеграция в Община Севлиево. На тях и техните семейства ще бъде оказана допълнителна психологическа помощ и подкрепа.

С проведените обучения се очаква хората да придобият ключови компетентности, да придобият нови трудови навици, да работят в екип и така да бъдат по-активни на пазара на труда. Чрез всички тези мерки се очаква да се постигне положителен социален ефект и върху пазара на труда в Община Севлиево.

Целевата група на проекта се състои от пълнолетни лица с увреждания и техните семейства, жители на община Севлиево. Проектните дейности целят да обхванат поне 40 пълнолетни лица с увреждания. Началото на проекта се планира да бъде дадено на 1 юли 2019 г., като той ще продължи 14 месеца.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица