Новини, Общество|13.04.2019 11:38

Ст. комисар Добрев: Без хулигански прояви на мирния протест снощи!

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Без хулигански прояви премина вчерашният мирен протест в Габрово. Това заяви днес, 13 април, на съвеместен с кмета Таня Христова извънреден брифинг директорът на дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев.

Седем души, без документи за самоличност, бяха отведени в районното управление. У тях бе установено наличие на боксове и палки. Съставени са им актове и след това са освободени, уточни ст. комисар Красимир Добрев.

В мирното шествие участваха около 800 души, които се събраха на площада. Там нямаше хулигански прояви или ексцесии, с изключение на няколко запалени димки, допълни Добрев.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„При придвижването шествието се насочи към една от къщите, където взехме допълнителни мерки за обезпечаване на сигурността и преградихме пътя на протестиращите граждани, което предизвика напрежение.

Тогава взехме решение да се свалят щитовете и каските, с което дадохме знак на толерантност. Около 22.00 часа шествието завърши без инциденти“, инфомира още директорът на дирекция „Жандармерия“.

Старши комисар Добрев посочи, че с оглед на очаквания тази вечер протест в Габрово ще бъдат пренасочени допълнителни екипи от София.

Целта е да се успокоят гражданите и да има по-голяма сигурност. С цел недопускане на провокативни действия ще бъдат разположени допълнителни постове, които ще извършват допълнителни проверки.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар