Свържи се с нас

Новини

Отчетоха проекта за ремонт на Дневния център за деца и младежи с увреждания

Published

on


Изпълнените дейности и цели по проект „Ремонт, обзавеждане и оборудване на „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ за разширяване на дейностите по ранна интервенция на уврежданията” бяха отчетени на 17 декември 2018 г. в зала 200 на Община Севлиево. Стойността му е 99 882.50 лв. и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

снимка: Община Севлиево

Основната му цел е да подобри материалната база за предоставяне на целодневни, полудневни и почасови услуги за деца с увреждания. Извършените дейности ще подобрят достъпа на децата с увреждания и техните семейства до комплексни, интегрирани и гъвкави социални услуги, които ще се предоставят от специализирани екипи от професионалисти.

снимка: Община Севлиево

„По проекта са извършени цялостни ремонтни дейности на втория етаж от сградата. Обзаведени са зали за групова работа, кабинети за индивидуална работа, две санитарни помещения и фоайе“, каза ръководителят на проекта инж. Мирослав Митев. Изградени са осветителна, отоплителна и ВиК инсталации, стени от гипсо-картон, монтирани са алуминиеви врати, окачен таван с вградени осветителни тела. Съгласно сключените договори с изпълнителите по проекта е доставено специализирано оборудване за нуждите на потребителите, офис оборудване и климатици.

снимка: Община Севлиево

„Процесът на деинституционализация на деца с увреждания започна преди няколко години. Националната ни стратегия е да се развиват услугите в общността. Създадената услуга ранна интервенция на уврежданията, която в момента се предоставя по проекта „Равен шанс за всички“ на Община Севлиево, обхваща работа с деца с увреждания още от най-ранната им възраст“, коментира зам.-кметът инж. Красимира Йорданова. По думите й след приключването на проекта услугата ще премине към дневните центрове за деца и младежи с увреждания.

снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов поздрави екипът за успешното завършване на проекта и посочи, че е изключително важно децата да получат качествена услуга, според конкретните нужди. „Общината ще продължи да прави това, което е необходимо за хората с по-специални потребности“, обеща кметът Иванов.

„Община Севлиево винаги е била изключително ангажирана с уязвимите групи и е търсила обратна връзка и от ръководителите на групите, и от потребителите. Това е един естествен завършек на деинституционализация на услугите за деца от 10 години насам, защото от толкова време е идеята за общностните центрове“, сподели директорът на „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ Пенка Гоева.

Проектът е насочен към деца с увреждания и проблеми в развитието от 0 до 18 год. и техните семейства. Крайните бенефициенти са 10-12 деца на 6-7 години, ползващи услуга „Индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания“, 40 деца на възраст от 0 до 7 години и техните семейства, ползващи услугата „Ранна интервенция на уврежданията“, както и 20-30 деца и младежи, ползващи целодневна и полудневна форма на грижа, както и почасови услуги в ДЦЦМУ.

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица