Свържи се с нас

Общество

CHROME EVENT 2011 събира в Габрово любители на чопърите

Published

on

На 14 май 2011 в Габрово ще се проведе четвъртото издание на CHROME EVENT – събитие, обединяващо собствениците и феновете на мотоциклети от типа крузър/чопър, съобщават от пресцентъра на община Габрово. Организатор е независимият български мотоциклетен клуб Catch Twenty Two, чиято идея е да се съберат на едно място хората, които харесват определен тип мотори, или както самите организатори се изразяват, „без излишно високи скорости, без излишно много конски сили… почитатели на спокойната и разтоварваща езда”.

За първи път в България, в рамките на CHROME EVENT 2011, ще се проведе традиционния за много чуждестранни събития POKER RUN. Това е атрактивна обиколка с няколко междинни пункта, предварително уточнени и оповестени, на които участниците изтеглят по една карта от специална колода. В края всеки е събрал своята покер „ръка”, с която мери сили във финалната игра, където най-силният печели. Турът, който е и своебразно шествие в града и околностите, е особено забавен, както за участниците и публиката, така и за медиите.

Друг интересен конкурс ще бъде е за най-интересно модифициран мотор – CHROME CHALLENGE. Провежда се в две категории – до 1000 и над 1000 кубика, като участниците качват машините си на специално изградена рампа, откъдето да могат да се видят и оценят. Победителите се определят от публиката със специален талон за гласуване.
В музикалната програма участие ще вземат групите OGI 23, Bastardolomey и специални гости – титаните АХАТ. Това е едно уникално по рода си събитие, подкрепяно както от управата на града, така и от местното население.

 

Новини

Пътният полицай на годината Марио Марков: Мотивира ме благодарността на хората!

Published

on

Полицаят от Габрово спечели състезанието между служители от цялата страна. В ефира на Нова ТВ той говори за успеха си.

В предаването „Здравей, България” пътният полицай на годината Марио Марков разказа, че от малък е искал да стане полицай, за да може да помага на хората.

Той сподели още, че го мотивира благодарността на хората, на които е помогнал, въпреки критиките към полицията.

Марков открои случай, в който са помогнали на възрастна жена да пресече пътното платно, като са спрели и движението.

Зареди още

Новини

Марио Марков е носителят на приза „Пътен полицай на годината 2023“

Марио Марков и Елизар Илиев с ръководител гл. инсп. Николай Симеонов се класираха на първо място в „Генералното отборно класиране“.

Published

on

Марио Марков от отбора на Областна дирекция на МВР – Габрово е носителят на приза „Пътен полицай на годината 2023“. А заедно с колегата му Елизар Илиев, с ръководител гл. инсп. Николай Симеонов, се класираха на първо място в „Генералното отборно класиране“.

В надпреварата, която се състоя на 18 ноември в Морската гара в Бургас, сили мериха 29 мъжки и 4 дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка“, „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика“, „Стрелба“, „Майсторско управление на автомобил“, „Майсторско управление на мотоциклет“ и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ“.

Елизар Илиев се класира на първо място в дисциплините „Стрелба с пистолет“ и „Оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП“ и трето място в „Теоретичния изпит по специализирана подготовка“.

Марио Марков зае второ място в дисциплината „Управление на автомобил“ и трето място в „Оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП“.

Отборът на габровската дирекция се класира на първо място в „Генералното отборно класиране“.

Миналата година Марио Марков и Елизар Илиев спечелиха второ и трето място в Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2022 година“, в генералното отборно класиране спечелиха Марио Марков и Елизар Илиев от ОДМВР-Габров. Най-добър резултат по „Теоретична подготовка“ показа Елизар Илиев от ОДМВР – Габрово Наградите на победителите бяха връчени на церемония, на която присъстваха директорът на ГДНП гл. комисар Атанас Илков, началникът на „Пътна полиция“, ГДНП комисар Димитър Мичев, директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов, д-р Надежда Тодоровска от БЧК и Мария Лазарова от ДАБДП.

Зареди още

Новини

„Интер Пауър“ спонсорира олимпиадата по ментална аритметика в Габрово

Published

on

Габровската компания „Интер Пауър“ е основен спонсор на първата олимпиадата по ментална аритметика в нашия град, която ще се проведе в началото на месец декември.

„Интер Пауър“ е фирма, предлагаща висококачествени услуги в областта на осветлението, фотоволтаиците, електроинсталацията и системи умен дом. Вярва, че развитието на децата е от първостепенно значение за бъдещето на България и по тази причина веднага откликнаха на поканата да се присъединят към подготовката на състезанието.

Подкрепата на олимпиадата по ментална аритметика е начинът на компанията да изрази своята привързаност към децата и да им предостави поле за изява, споделят от  SmartyKids Габрово.

Олимпиадата е не само състезание, но и възможност за децата да развият своите математически умения, концентрация, памет и креативност. Участието им помага да се подготвят за бъдещата си кариера и да се превърнат в по-успешни хора.

„Интер Пауър“ е компания с мисия да прави света по-добро място. Подкрепата в олимпиадата е един от начините, по които фирмата реализира тази си мисия. Това е жест на отговорност и мисия. А какви награди са подготвили за смелите Смартита ще стане известно в деня на награждаването.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица